POSLIJE NJENE SMRTI OTKRIVENA VELIKA TAJNA: ZBOG OVOGA JE MILENA DRAVIĆ BACILA NAGRADU IZ KANA U SMEĆE

Show

Na festivalu Teatar na raskršću najviše interesovanja izazvala je promocija knjige “Milena Dravić: Više od umjetnosti”, monografije koju je u decembru objavila novinarka Tatjana Nježić.

Arhiv

Ovi tekstovi, nastali tokom njihovog dugogodišnjeg druženja i saradnje, odišu neposrednošću i uglavnom su anegdotske prirode.

Pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević otkrio je manje poznatu priču kako se glumica odrekla svoje nagrade u Kanu.

  • Milena je jedna od rijetkih umjetnika koja je osjećala odgovornost pred svojom publikom. Bila je gospođa i najveća zvijezda srbijanskog glumišta. Tretirana je tako i u Evropi. Samo u Srbiji bila bi žena Puriše Đorđevića ili Dragana Nikolića – rekao je Milosavljević i dodao:
  • Bacila je Kansku nagradu. Novine su pisale da je nagrađena u jednom selu u Francuskoj zato što je pokazala gole grudi i imala scene seksa. Bila je šokirana. To je javnost stavila u novine i pozdravila osvajanje jedne takve nagrade.

Milena je ostvarila samo tridesetak pozorišnih uloga, a radila je jednu predstavu u Ateljeu 212 sa svojim suprugom.

  • Nije željela da bude tamo žena Gage Nikolića. Nikad i nije ušla u čuveni bife. Gaga je uvijek gradio uloge linijom manjeg otpora, a ona temeljno – prisjetio se Milosavljević.

Autorica knjige Tanja Nježić otkrila je kakva je bila Milena i privatno, što ne stoji u knjizi.

  • Bila je žena koja se nije folirala. Sve što je bilo lijepo, dala je nama, a što je boljelo, nosila je sama – objasnila je Nježićeva.
Podijeli sa prijateljima