Priroda uvijek ima lijek: Namirnice koje će bez traga ukloniti herpes

Zdravlje

Herpes je inače posljedica infekcije virusom Herpes simplex, a prenosi se poljupcima, dodirom, kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u tijelu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Predstavljamo vam nekoliko predloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama:

#1

Napravite gustu smjesu od tri krupnija čena bijelog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smjesom mažite inficirane dijelove.

#2

Herpesa se možete riješiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete da kupite u svim prodavnicama zdrave hrane.

#3

Još jedan prirodni lijek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dvije šolje ključale vode, malo prokuhajte i dobijenu smjesu mažite preko bolnih dijelova.

#4

Pomiješajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smjesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

Kao prirodni lijekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.