PROČITAJTE OVE SAVJETE: KAKO SE RIJEŠITI OPUŠTENOG LICA I PODBRATKA

Zdravlje

Prevelika izloženost suncu, gubitak težine, starenje i trudnoća mogu dovesti do opuštene kože lica i podbratka. Sve ovo može se savladati ako se na pravi način znate brinuti o svom licu.

Da bi vaše lice bilo lijepo i zategnuto morate raditi vježbe lica dva do tri puta sedmično. Dermatolozi iz Nivee kažu da ćete tako jačati mišiće lica, spriječiti i smanjiti pojavu bora, povećat ćete cirkulaciju krvi i tako poboljšati kvalitetu vaše kože, vaše lice će izgledati manje umorno, a i prirodno ćete zategnuti lice.

No morate zapamtiti da nećete odmah vidjeti rezultate, dakle da biste postigli maksimalan učinak ove vježbe morate raditi tri do pet puta sedmično oko 20 minuta. Izvođenje vježbi lica najučinkovitije je dok ležite.

Upornost je veoma važna kada je vježbanje lica u pitanju. Zbog toga trebate pokušati da obavljate svoju fitnes rutinu u isto vrijeme. Na telefonu postavite alarm kako bi vas upozorio da je vrijeme za vježbu. To će vam polako postati navika.

Da biste postigli cilj u svoj plan vježbi za lice dodajte i kardiovaskularne vježbe. Ne morate ići u teretanu, možete hodati, trčati ili raditi zumbu.

I kreme mogu biti od velike pomoći posebno one koje sadrže u sebi veliku količinu vitamina A. Koristite je svaki dan kako biste vidjeli rezultate.

I suplementi koji sadrže sastojke poput kolagena i hijaluronske kiseline mogu pomoći vašoj koži da ostane mladolika, a uvijek možete potražiti i proizvode koji sadrže 15 do 20 posto vitamina C. Tako će vaše tijelo proizvesti dovoljno kolagena. Na primjer svoju dnevnu rutinu možete započeti upravo stavljanjem kreme s dodatkom vitamina C.