RADNIČKA DIJETA TOPI KILOGRAME ZA 7 DANA: Smršajte rekordnom brzinom, SAMO 1 PRAVILO UVEDITE

Ljepota i moda

GM dijeta ili radnička dijeta je osmislila jedna uspješna američka kompanija  još 1985. godine sa ciljem da pomogne zaposlenima da izgube višak kilograma, a time i budu zdraviji.

U to vrijeme je bila popularna i kao kupus dijeta, a plan ishrane bio je baziran na tome da čovjek u toku dana unese manje kalorija nego što mu je potrebno, što uzrokuje topljenje viška masti iz organizma.

Planom ishrane radničke dijete, osim što gubite od 5 do 7 kilograma nedjeljno, stavljate vaše tijelo u proces detoksikacije

Prvi dan

Na samom početku dijete možete da konzumirate bilo koje voće osim banana. Ne postoje ograničenja u količini, slobodno jedite što više voća.

shutterstock-543917176-1000x0

Drugi dan

Umjesto voća jedite povrće, bilo da je kuhano ili sirovo, ne postoje nikakva ograničenja.

Doručak vam na primjer može biti pečeni krompir, a po želji možete da dodate malo maslaca. Na taj način ćete tijelu dati neophodnih ugljenih hidrata i napuniti se energijom tokom ostatka dana.

Povrće će vašem organizmu obezbijediti dovoljno hranljivih sastojaka i vlakana, a praktično je bez kalorija.

 Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete da jedete sve mješavine voća i povrća, bez ograničenja na vrstu i količinu.

Krompir vam nije potreban jer ćete ugljene hidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi telo je spremno da sagori višak kilograma.

shutterstock-726723064

Četvrti dan

Banane i mlijeko – Ovaj dan možete da pojedete do 8 banana, popijete 3 čaše mljeka i supu koju možete jesti koliko koliko želite (kao i ostalih dana ove dijete).

Banane su bitne jer vraćaju natrijum i kalijum koje je organizam izgubio u prethodna tri dana.

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz – možete pojesti 6 celih paradajza i dvije porcije po 300 grama govedine.

Govedinu ne morate svu pojesti, jedite onoliko koliko vam odgovara, dok bi paradajz trebalo sav da pojedete.

Gledajte da tokom ovog dana povećate unos vode za dodatne 2 čaše, kako bi pomogli tijelu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom varenja govedine. Meso će osigurati vašem tijelu gvožđa i proteina, a paradajz vlakna će pomoći varenju.


Šesti dan

I šesti dan se jede govedina, ali se paradajz mijenja sa miksom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrća koliko želite, a govedine isto kao i peti dan (2 porcije po 300 grama).

Ovaj dan tijelo je potpuno naklonjeno gubitku kilograma i vidjećete razliku u vašem izgledu u odnosu na vrijeme pre početka dijete.

Sedmi dan

Posljednjeg dana jedite smeđi pirinač, voćni sok i povrće, bez nekih ograničenja.


Napomena:

Svakog od sedam dana pijte obavezno 6-8 čaša vode (osim ako nije drugačije naznačeno) i obavezno jedite GM supu (supa se jede bez ograničenja i obuhvata i tečnost i kuvano povrće).


(Stil.Kurir)