REGENERIŠU KOŽU I BRIŠU I NAJDUBLJE BORE: OVI SUPLEMENTI SU EFIKASNIJI I OD BOTOKSA!

Uncategorized

Bez dovoljnog unosa vitamina i minerala nema ni zdrave i mladolike kože. Čim krenete da koristite ove suplemente primijetitt ćete drastičnu razliku

Koža je najveći organ i o njoj treba posebno brinuti. Najčešći problemi koji se javljaju na licu su akne, bore i starenje kože. Sve ove probleme mogu da riješe određeni suplementi.

Evo koji moraju da se nađu na listi obavevznih nakon 40-te godine:

Vitamin A

Ovaj vitamin će vam pomoći da posvijetlite mrlje i ujednačite ten. Takođe, vitamin A efikasno djeluje i u liječenju akni, jer smanjuje lučenje masnoća. Retinoidi (derivati vitamina A) imaju antiage svojstva, a pored toga, smanjuju i crvenilo.

Vitamin C

On jača imunološki sistem, pomaže u poboljšanju zdravlja kože. Vitamin C djeluje kao antioksidans, štiteći kožu od negativnih efekata slobodnih radikala, i UV zračenja. Suplementi vitamina C će vam pomoći ako imate neujednačen ten ili ožiljke na licu, ali će pospješiti i zarastanje rana.

Kolagen

Kolagen je protein koji se nalazi u kostima, vezivnom tkivu i koži. S godinama se sinteza kolagena smanjuje, što dovodi do starenja kože, zato je jako važno nadoknaditi taj gubitak upotrebom suplemenata. Kolagen značajno utiče na uklanjanje znakova starenja.

Magnezijum

Magnezijum pomaže u normalizaciji nivoa kortizola, smanjenju akni, osipa i osalih iritacija na koži. Ukoliko imate neki upalni proces na licu, najbolje je da popijete magnezijum.

Omega 3 masne kiseline

Ove masne kiseline održavaju mladoliki i blisatv izgled kože. Preporučuju se najprije osobama sa suhom kožom i kožom koja je sklona aknama.

Vitamin E

Moćan je antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala i UV zračenja. Odličan je saveznik osobama koje pate od ekcema i psorijaze, kao i osobama sa izrazito suhom kožom.

Vitamin D

Veza između nedostatka vitamina D i kožnih oboljenja je velika. Ukoliko vam je koža suha, imate ekcem ili akne, najvjerovatnije vam nedostaje vitamin D.

Cink

Ovaj mineral pospešuje obnavljanje tkiva i štiti kožu od Sunčevih zraka i oksidativnih oštećenja.