Rešite test i otkrijte tamnu stranu vaše ličnosti

Zanimljivosti

U Jungovoj psihologiji, pod pojmom senka se podrazumeva deo identiteta ličnosti, koji svesno “ja” ne prihvata i kojeg se stidi. Psihičke osobine, koje čovekovo “ja” ne priznaje kao svoje, bivaju potisnute u nesvesno, gde se formira inferiorni “tamni” deo ličnosti koji se naziva senka. Zato Jung senku definiše kao sveukupnost onoga što ličnost ne želi da bude i što ne priznaje da jeste.

Uz pomoć ovog jednostavnog testa otkrijte šta krije vaš tamni deo ličnosti. Stvar koju prvo ugledate na ovoj slici, predstavlja vaše unutrašnje ”ja”.

Ako ste prvo ugledali medveda

Vi ste osoba vođena srcem. Još od kada ste bili sasvim mladi, osećali ste da će se najveće životne borbe odigravati upravo u srcu, i da će to trajati doveka.

Medved je simbol vaše unutrašnje snage. Tamna strana vaše ličnosti vas usmerava i konstantno gura napred kroz život. Kada se tamna strana aktivira, osećate dotok energije koji vas poziva na delovanje i preduzimanje koraka koji vas mogu i obeležiti. Na vama ostaje kako ćete rasporediti tu energiju, i da li će vam ona biti od koristi ili pričiniti štetu. 

Upozorenje: Ne pokušavajte da suzbijete energiju koju dobijate od vaše mračne strane, jer to kasnije može pričiniti još veću štetu.

Vi posedujete snagu na koju se može računati i svet je svestan toga. Kako biste na pravi način kontrolisali svoju energiju, usredsredite se na meditaciju i naučite kako da je usmerite na prave stvari. Možete uraditi neverovatne stvari, samo ako imate pravi pogled na život.

Ako ste prvo ugledali planinu

Vi ste osoba vođena svojim mislima. Uvek težite razvoju, što znači da ste veoma fokusirani, izbirljivi i inteligentni. 

Planine predstavljaju oličenje alhemije, a vi ste alhemičar. Ne bojite se iskušenja kako bi došli do vrha, ali ste svesni i da je taj vrh prilično usamljeno mesto. Morate da naučite kako da otvorite svoje srce i pokažete svoje emocije.

Savetujemo vam da ne morate uvek da radite tako naporno sve vreme. Odvojite vreme samo za sebe. Vaša porodica i prijatelji će uvek biti tu da vas podrže. Ravnoteža će vam pomoći da ostanete koncentrisani i fokusirani.

Pre ili kasnije ćete shvatiti da vaša snaga nije na vrhu kome težite, već u vašem srcu. Vaša duša je predivno mesto, dozvolite i drugima da to vide.

Ako ste prvo ugledali drvo

Vi ste osoba vođena duhom. Neretko ste i društveniji nego što to mislite ili prepoznajete. 

Vaša tamna strana je slična šumi u kojoj je svako drvo vezano za zemlju nizom korenja. I drveća komuniciraju, tako da se ni vi ne bi trebali bojati da učinite isto. Iskreno vas savetujemo da se povezujete sa drugim ljudima, jer je to priroda vašeg duha.

Svi smo mi povezani sa prirodom, tako da ne zaboravite da, s vremena na vreme, provodite vreme okruženi njome, kako biste povratili ravnotežu. Budite hrabri i izrazite svoje emocije. 

Ako ste prvo ugledali mesec

Vi ste osoba vođena snovima. Definitivno niste sa ove planete.

Aura kojom ste okruženi je neshvatljiva osobama oko vas. Povinujete se zakonima svemira i vidite stvari drugačije u odnosu na druge ljude. Osećate da ste vođeni nevidljivom silom koja širi mir. 

Sila koja je u vama zahteva negovanje kako biste bili u mogućnosti da nastavite svoja istraživanja i spoznate svet. Kako biste bili u ravnoteži, povezujte se sa što je više moguće ljudi.