SAD ĆU DA VAM POKAŽEM KOLIKO ZAPRAVO NE VIDIMO: Doktor objavio optičku iluziju koju NIKO nije “prošao” (VIDEO)

Zdravlje

Dr Karan Radžan koji je na društvenim mrežama stekao veliki broj pratilaca zahvaljujući korisnim i interesantnim savetima koje deli, ovog puta je objavio mozgalicu na kojoj svi “padaju”.

U klipu koji je objavio, doktor kaže: “Pogledajte fotografiju čekaonice naučne laboratorije i otkrijte koje stvari ne pripadaju tu. U narednih 20 sekundi, pokazaću vam kako vaš mozak previdi očigledne informacije koje vam se nalazi pred očima”.

Na fotografiji čekaonice, čitav jedan zid je prekriven policom sa knjigama, tu se nalazi i kauč, stočić za kafu, velik, plava pilates lopta, pa čak i novogodišnja jelka.

Nakon 20 sekundi, dr Karan otkriva da su zapravo mnogi objekti na fotografiji pomereni, a da to verovatno niste primetili ranije. Na primer, plave lopte nema ispod stočića, a nestale su i pločice na plafonu. Jelka je okrenuta drugačije, a knjige su premeštene na drugi deo police.

Dr Karan kaže da na ovoj fotografiji ima mnogo promena, ali mozak ne može sve da ih primeti.

“To zapravo pokazuje koliko je ljudska pažnja ograničena… i to je zapravo dobra stvar. Ako biste pokušali da zapamtite sve što vidite, poludeli biste”, poručuje on.

Video je pregledan više od 1,5 miliona puta, a ljudi su potpuno oduševljeni! Mnogi kažu da su “pali” na ovoj optičkoj iluziji i da nisu primetili da su se stvari pomerile.

“Osećam se nelagodno što nisam primetio promene iz prve”, napisao je jedan momak, dok drugi kažu da ne uspevaju da “ulove” sve promene ni kad iznova gledaju sliku.

“Svaki put kad pogleda, vidim po još jednu očiglednu stvar koju prethodno nisam videla”, kaže jedna devojka.

Koliko promena ste vi ugledali?

(MONDO)