SAMO JEDNOM VOĆKOM SE MOŽETE BORITI PROTIV INFEKCIJE

Zdravlje

Naučnici tvrde i da ćete uspešno otjerati respiratorne infekcije ako sedmicu dana prije jela pijete tri puta dnevno po pola čaše.

Narandže, pune vitamina C, treba da su uvijek na vašem stolu. Ako pušite, živite u zagađenom okruženju ili vas je obuzeo umor, konzumirajte sok od narandže.

Čak je poželjno, poručuju nutricionisti, da salatu ne začinjavate uljem, već sokom od narandže. Ukusna slatko-slana kombinacija je višestruko djelotvorna. Inače, sok od narandže sadrži sve sastojke kao i plod, ali samo ako se brzo popije.

To je zato što kisik iz zraka utiče na smanjenje količine vitamina C u soku. Od davnina se zna da je ovaj sok savršen čistač organizma i dobro sredstvo za pravilno varenje hrane, pišu  Novosti.rs.

Zagovornici tradicionalnog načina liječenja tvrde i da ćete uspješno otjerati respiratorne infekcije ako sedmicu dana prije jela pijete tri puta dnevno po pola čaše soka narandže.

Protiv prehlade konkretno treba piti četiri čaše dnevno, sve dok se stanje ne poboljša.

Osim toga, narandža poboljšava i stimuliše rad crijeva, snižava nivo lošeg holesterola u krvi, a zadebljanje krvnih sudova smanjuje za trećinu. Takođe, daje čvrstinu i elastičnost kosi, a noktima sjaj i jačinu.