Uncategorized

SAMOHRANA MAJKA POBIJEDILA KORONU, PA RASPALAKA MNOGE: ONI SU RAZLOG ZAŠTO SE BUDIM SVAKO JUTRO

Sve vrijeme sam brinula što će biti s mojom djecom ako mene ne bude, rekla je samohrana majka Rutieiz Majamija koja je bila zaražena korona virusom i u bolnici provela gotovo mjesec dana.

Screenshot

  •  Oni su razlog zašto se budim svako jutro. Sjela sam i razmišljala: Moram da se borim za njih – rekla je Rutie Ramirez iz Majamija u SAD. Ova samohrana majka dvoje djece, gotovo mjesec dana provela je u bolnici gdje se borila protiv korona virusa, piše 24sata.

Ruti su sedmog aprila zadržali u bolnici u kojoj inače i radi jer je bila pozitivna na korona virus. Bila je jedna od prvih pacijenata u toj bolnici, a stanje joj se iz dana u dan pogoršavalo. Pristala je na liječenje eksperimentalnom metodom i tada je stanje počelo da se popravlja.

  • Sve vrijeme sam brinula šta će biti s mojom djecom ako mene ne bude – rekla je Ruti.

O njenom sinu Isaku (5) i Sofiji (8) brinula se njena sestra i kolege iz bolnice. Kaže kako njene kolege iz bolnice su njena porodica, a dok je ona bila na liječenju, oni su djeci donosili hranu i pomagali njenoj sestri.

Nakon gotovo mjesec dana provedenih u bolnici, nalaz je pokazao da je Ruti negativna na virus i da može da ode kući.

U bolnici su joj aplaudirali dok je izlazila, a ispred su je dočekali kolege i njena djeca koja su joj odmah potrčala u zagrljaj.

  •  I dalje sam se osjećala umorno, ali bilo ih je tako dobro vidjeti – zaključila je Rutie koja će se prije povratka na posao još oporavljati kod kuće, ali sada u društvu svojih najdražih – kćerke i sina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *