Uncategorized

SAVEZNIK PROTIV RAKA I OBOLJENJA: OVA GLJIVA JE NAJMOĆNIJI PRIRODNI LIJEK PROTIV TEŠKIH BOLESTI

U posljednje vrijeme se ljudi sve više okreću prirodnoj medicini i liječenju iz prirode. Nedovoljno je poznato da gljive imaju ogroman potencijal u tome.

Screenshot

One posjeduju razna jedinjenja koja nam pomažu u borbi protiv mnogih oboljenja, poremećaja u organizmu, borbi protiv liječenja kancera kao i na poboljšanje općeg zdravlja organizma.

Gljiva reishi ili hrastova sjajnica je jedna od kraljica što se ljekovitosti tiče, a može se naći i u našim šumama. 

Loading..

Ova gljiva se u Japanu već vijekovima koristi kao preventivno sredstvo protiv nastanka raka i ujedno kao pomoć u terapiji raznih oblika raka.

U Japanu je gljiva reishi, Ganoderma lucidum, službeno registrovana kao dopunsko sredstvo nakon terapije kancera jer smanjuje nuspojave hemoterapije i zračenja.

Upotrebom ove gljive se mnogim oboljelim popravlja kvalitet života i smatra se odličnom preventivom protiv te opake bolesti. Pored ovoga gljiva reishi liječi i mnoge druge bolesti.

REISHI I RAK

Reishi gljiva čisti tijelo od otrova, ojačava i reguliše imunološki sistem čovjeka, balansira hormone, štiti nas od nastanka tumora, poboljšava cirkulaciju i odstranjuje štetne slobodne radikale.

 Blokira sintezu DNK-a ćelija raka, uništava enzimsku aktivnost tumorskih ćelija, ubrzava nastanak makrofaga, ćelija ubica stranih ćelija, reguliše aktivnost T i B limfocita čime ograničava širenje ćelija raka.

 Na taj način smanjuje nastanak metastaza i povećava kvalitet života oboljelima i kao dužinu preživljavanja.

Kod pacijenata na radioterapiji i hemoterapiji reishi olakšava bolove i smanjuje neželjene i toksične efekte hemoterapije (umor, opadanje kose, gubitak apetita, gubitak koštane srži, sklonost ka infekcijama).

Povećava detoksikaciju jetre i podstiče obnavljanje jetrinih ćelija, zato je koristan dodatak u terapiji oboljelih od karcinoma jetre.

U posljednjim stadijuma raka povećava apetit i olakšava bolove. Gljiva reishi je najdjelotvornija kod bolesti bubrega, a dobri rezultati su dobijeni i u liječenju raka dojke, prostate, slezine, gušterače i crijeva, kao i kod tumora na mozgu.

Loading..

Takođe, u prodaji postoje razni preparati ove gljive koji mogu da se konzumiraju kao preventiva ili kao dodatak pri terapijama određenih oboljenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *