ŠEŠELJ OTKRIO KAKO SE IZLEČIO OD RAKA: Jeo sam kilogram smokvi svaki dan i hranio se po OVOM JELOVNIKU

Zdravlje

Uz pomoć zdrave ishrane i pridržavanja svih saveta lekara, ali i dve hemioterapije od po dve doze kojima je podrvgnut od kada se pre tri godine vratio iz Haškog pritvora, lider radikala Vojsilav Šešelj uspeo je da pobedi rak na debelom crevu i metastaze na jetri!

On kaže da je bio ubeđen da će uspeti u borbi protiv opake, smrtonosne bolesti, te da se zbog toga oseća odlično.

– Najviše sam forsirao voće, koje je puno šećera, što je i uticalo na to da se ugojim umesto da smršam. Da je sezona smokvi još malo potrajala, zgadila bi mi se pomisao na to rajsko voće. Morali bismo i da otvorimo neki tajni prolaz za uvoz iz Crne Gore (smeh), jer sam dnevno jeo po kilogram smokvi. Takođe, jeo sam i dosta povrća, ali ne valja ni biti samo vegetarijanac – objašnjava Šešelj, koji je ove promene uneo u život po “povraćaju sa službenog puta”.

Predsednik SRS naglašava da je to što je ostao maksimalno aktivan na političkoj sceni Srbije, kao i to što piše knjige i tako se umno angažuje, takođe doprinelo borbi.

– Ne bavim se sportom, ali se trudim da dva puta nedeljno idem na dvočasovno plivanje. Ne mogu baš da plivam kraul, zbog ugrađenog pejsmejkera, ali praktikujem prsni stil. Ide, onako penzionerski – objašnjava radikal.

Šešelj ističe da se, bez obzira na sadašnje dobro zdravstveno stanje ipak neće pojaviti na zakazanom žalbenom pretresu 13. decembra u Hagu.

– Ne! Rekao sam da se dobrovoljno ne vraćam tamo odakle su me brutalno izbacili – objasnio je Šešelj i naglasio da ga ne zanima dalji žalbeni proces.

Ovo je jelovnik koji je Vojislavu Šešelju pomogao u borbi protiv raka:

– Svako jutro pre doručka 3-4 gutljaja soka od sibirske aronije

– Blendirani sok od cvekle, đumbira, peršuna, celer, šargarepa i jabuka

– Svakog dana salata od peršuna, celera, šargarepe (uz dodatak kelerabe, kupusa i rotkvica)

– Zimi svakog dana pojesti do dva nara

– U zavisnosti od sezone, dnevni unos svežih smokvi, banana, jabuka, kruški, šljiva, borovnica, maline, kupine, kajsije…

– Čorba od 15 vrsta različitih povrćki

– Nekoliko puta nedeljno teleće, pileće i svinjsko meso, riba češće

– Jedna ampula dnevno antioksidansa G-132 sa pet sastojka (japnska gljiva jedna od njih)

– Jedna tableta dnevno magnezijuma, kalcijuma i cinka

– Omega 3 jednom dnevno

(Telegraf.rs)