SIN JOJ OMILJENU BIJELU MAJICU UNIŠTIO SLADOLEDOM: MRLJE NIKAKO NIJE MOGLA DA SKINE, A ONDA JE OTKRILA TRIK

Praktična žena

Chelsea Vinson (27) iz Engleske objasnila je kako je uspjela da spasi bijelu majicu svog sina, koju je on umrljao sladoledom.

Ilustracija

Mom sinu je sladoled iscurio po majici i pokušala sam se mrlje očistim sa svim proizvodima koje sam našla u prodavnici, ali ništa nije sklonilo mrlju. Tada sam na Facebooku pitala da li neko ima neki savjet, jer se radi o najdražoj majici mog sina. Nekoliko ljudi mi je reklo da probam majicu sušiti na suncu jer su čuli da sunčeva svjetlost sklanje mrlje. Pokušala sam, iako nisam vjerovala da će upaliti. Oprala sam majicu i stavila je vani na sušenje. Kada sam otišla po majicu, mrlje više nije bilo – ispričala je ona.

Jako ju je iznenadilo što je trik upalio i sada ga koristi na svoj odjeći koju djeca zaprljaju.

  • Ukoliko i sami pokušate i vidite da je mrlja samo izbledjela, a ne i sasvim nestala, jednostavno opet operite majicu i ponovo je stavite na sunce, to bi trebalo da upali. Koristila sam ovaj trik čak i sa mrljama od trave i radi – dodala je.

Kaže da sada puno manje troši na proizvode za čišćenje i preporučila je ovaj trik svima koji se muče s nezgodnim mrljama.

Podijeli