Spavate goli? Sigurno niste znali za ovih 5 dobrobiti koje donosi život bez pidžame

Zdravlje

Sasvim je normalno da većina nas spava u udobnim pidžamama, ali koje prednosti imaju oni koji spavaju goli?

Prema nekim navodima, spavanje bez pidžame omogućuje mirniji san i osjećaj svježine nakon buđenja… Što će još dogoditi spavate li goli?

1. Spavajte goli za zdraviju kožu

Zdrava koža je upravo ona koja je u stalnom dodiru sa svježim zrakom, a ako spavate goli dopuštate koži da diše te možete zaboraviti na posjete dermatologu radi osipa ili upaljenih akni.

2. Povećava se intimnost

Ako spavate goli s partnerom sasvim sigurno ćete biti intimniji, što će u konačnici rezultirati i boljim seksualnim životom. Kada dodirnete partnera, vaše tijelo otpušta hormon oksitocin – hormon ljubavi, a što slijedi svi dobro znamo. Postoji li ljepša priča za laku noć?

Shutterstock

3. Poboljšava kvalitetu sna

Tjelesna temperatura se snižava kada spavate, no to se ne događa ako nosite pidžamu! Visoka temperatura može uzrokovati nesanicu i još brojne druge poremećaje vezane za san, prenosi portal womanitely.com. Spavajte goli kako bi ustali sretni i naspavani.

4. Spavajte goli za zdravlje vagine

Ženski spolni organ je idealno mjesto za razvoj bakterija jer je uvijek toplo i vlažno. Zahvaljujući spavanju bez pidžame, ravnoteža vaginalne flore će biti u normali, a ona čini najvažniju prirodnu zaštitu žene od urogenitalnih infekcija.

5. Smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2

Ako vašem tijelu nije prevruće dok spavate, nivo šećera u krvi će se sniziti, metabolizam će brže raditi. Prema provedenim studijama osobe koje spavaju gole ne samo da su zaštićeni od dijabetesa nego će se smanjiti šanse za srčana oboljenja i pretilost.

Podijeli