ŠTA ĆE SE DESITI AKO MESEC DANA PIJETE SOK OD BUNDEVE NA PRAZAN STOMAK? Ovo niste mogli ni da pretpostavite

ZdravljeOsim što reguliše holesterol i pogoduje dijabetičarima, tu se spisak lekovitih svojstava ovog napitka ne završava

Bundeva je veoma korisna u svakom obliku, a jedna čaša soka će vam biti dovoljna da u organizam unesete veliku količinu vitamina.

Nutricionisti predlažu da svakog jutra, na prazan stomak, pijete jednu čašu soka od bundeve.

Za pripremu ovog napitka će vam biti potrebno 100 – 120 gr sirove bundeve i čaša vode. Sastojke stavite u blender, izmiksajte i napitak je spreman.


Ovaj smuti treba redovno konzumirati mesec dana. S obzirom da je potpuno prirodan ovaj “lek” je bez ikakvih nuspojava jer uključuje samo sirovu biljku i vodu.

Osim što reguliše holesterol i pogoduje dijabetičarima, tu se spisak lekovitih svojstava ovog napitka ne završava.

Bundeva
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Bundeva je dobar izvor vitamina A i C, kao i proteina, kalijuma, folne kiseline i antioksidansa, a pritom sadrži vrlo malo masnoća. Njene semenke bogate su proteinima, gvoždem, cinkom, magnezijumom, manganom i vitaminom K.

Takođe, budući da vitamin C, koji ova namirnica sadrži u većim količinama, pomaže u terapiji za šećernu bolesti, naročito dijabetičari treba maksimalno da iskoriste sezonu ovog povrća.

Bundeva je odličan diuretik, budući da pospešuje izbacivanje suvišne vode iz organizma, a naročito se preporučuje obolelima od reume, gihta i upale bubrega i mokraćne bešike. Sto češće bi trebalo da je jedu i dijabetičari, jer snižava nivo šećera u krvi.

Zbog velikog procenta vitamina A, preporučuje se za poboljšanje vida.