STABLO NOVCA: Privlači uspjeh, bogatstvo i prosperitet, ali ima i ljekovita svojstva za koja možda ne znate

Zdravlje

Vjerovatno, mnogi ljudi znaju da takva popularna sobna biljka poput krasule, zovu je i parica, privlači uspeh, bogatstvo i prosperitet. Ali ima i ljekovita svojstva kojih je malo ko svjestan.

Ova biljka ni na koji način nije inferiorna u odnosu na aloju. Ako na prozorskoj dasci još uvek nemate stablo novca, savetujemo vam da ga nabavite. Potpuno je lako i jednostavno za njegu.

Ako je neko ozbiljno bolestan u kući u kojoj raste ova biljka, ona počinje malo po malo da vene, a lišće postaje žuto ili crni. Čini se da biljka upija negativnu energiju. A kada se čovek oporavi, stablo novca ponovo oživi.

LJEKOVUTA SVOJSTVA KRASULE

Lagane opekotine, posekotine, modrice, uganuća, rane

Provucite lagano nekoliko listova na rende i nanesite na oštećeno područje. Zatim osigurajte zavojem. Promijenite zavoj svakih 5 sati.

Pomaže kod uboda insekata

Premazati ugrize insekata 4 puta dnevno sokom lišća ove korisne biljke.

Urinarne infekcije

Isjeckajte 5 listova, sipajte 200 ml vruće vode. Zatim ostavite jedan sat i procijedite. Uzmite 1 kašiku 20 minuta pre obroka, 2 puta dnevno.

Upaljeno grlo

Iscedite sok od 10 listova, pomješajte sa 300 ml tople vode. Isperite grlo 3 puta dnevno nakon obroka.

Čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu

Sat vremena pre prvog obroka, pojedite 2 lista, temeljito žvačući.

Herpes na usnama

Iscijedite sok iz nekoliko listova. Namažite herpes na usne svakog sata. Ako nemate vremena za ovo, samo namočite pamučnu podlogu njenim sokom na mestu osipa i pokrijte flasterom. Ovaj postupak ne radite više od dva dana.

Artritis, artroza

Iscijedite sok od 13-15 listova, namažite bolne zglobove i ostavite tako preko noći.

Pažnja: Stablo novca sadrži arsen, pa ne preporučujemo zloupotrebu uzimanja infuzija i sokova iz njega. Obavezno se konsultujte sa svojim zdravstvenim radnikom pre upotrebe.

Ubacite stablo novca u svoj dom i oplemenite vaš život i život vaših ukućana.