Uncategorized

STALNO NAM JE U RUKAMA, A 20 PUTA JE PRLJAVIJI OD WC ŠOLJE: Nemojte zaboraviti da očistite ovaj predmet!

To je predmet o kojem većina nas i ne razmišlja. Koristimo ga spontano, automatski, a isto tako ga mahinalno odložimo na prvo mesto koje ugledamo.

Nova studija će možda promeniti pristup koji imamo prema daljinskim upravljačima, navodi birtanski Miror.

Studija koju je naručio Sofa-Carpet-Specialist pokazala je da je daljinski upravljač verovatno i do 20 puta prljaviji od WC šolje. U istraživanju su razni predmeti u domaćinstvu testirani na prisutnost bakterija i plesni.

Loading..

Među ispitivanim predmetima našli su se i daljinski upravljač, poklopac za smeće, tepisi i WC šolja. Analiza je potvrdila da je daljinski upravljač ubedljivo najprljaviji kućni predmet. Broj bakterija i plesni dostigao je iznos od 290 kolonija po kvadratnom centimetru.

Poređenja radi: WC šolja bila je dom prosečno 12,4 kolonija po kvadratnom centimetru i sadržala je samo “laganije” oblike plesni.

Rezultati su našeg istraživanja šokantni, posebno kada su u pitanju daljinski upravljači i njihova osobina da “ugoste” ekstremne količine bakterija i plesni“, kaže Dejl Gilespi, šef nabavke u Sofa-Carpet-Specialistu.

Daljinski upravljač često se zanemaruje pri čišćenju, ali sada je dokazano da je najprljaviji predmet u kući. Šokantno je videti koliko su daljinski upravljači zaista prljavi, pogotovo ako se uzme u obzir da je ovo predmet s kojim većina ljudi i dece svakodnevno dolazi u kontakt. Od sada, svako bi se trebao potruditi da se i ovaj predmet redovno čisti“, jasan je Gilespi.

Loading..

Studija je sprovedena nakon što su istraživači otkrili da ručni satovi mogu biti i do osam puta prljaviji od WC šolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *