Uncategorized

STAVILA JE KROMPIR U FRIŽIDER I RIJEŠILA SE NEPRIJATNE BOLESTI ZAUVIJEK

Jedan od najčešćih zdravstvenih problema su hemoroidi, neugodna pojava uzrokovana savremenim načinom života.

Ilustracija

Neuredan način života bez kretanja, nepravilna prehrana uz naslijeđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene u rektumu pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih oticanja.

Evo ga provjereni tradicionalni ruski recept za sve one koji muku muče s hemoroidima i pokušali su već sve kreme, čajeve i tablete, a ništa od navedenog nije davalo nekog dugotrajnog rezultata.

Loading..

Svrabež, unutrašnji osećaj pritiska, bolne otekline, na dodir opipljivi čvorovi i posljedično krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemeroida. Kod učestalih problema s hemeroidima potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, učinkovito pomaže promjena stila života.

Ishrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, cijele žitarice i suho te svježe voće i povrće, a izbjegavajte previše ljutu i začinjenu hranu.

Povećan unos tečnosti u telo, pri čemu se preporučuje voda ili sokovi od sveže ceđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suvih šljiva.

Dugotrajno sjedenje treba izbegavati jer ono stvara pritisak u rektalnom području. Povremeno ustajanje i kretanje može pomoći u spriječavanju nastanka hemoroida i poboljšati cirkulaciju.

Redovna tjelesna aktivnost podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, te stimuliše crijevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proliva i zatvora.

Vrste hemeroida

Spoljni hemeroidi su smješteni uz rubni dio anusa i pokriveni su vrlo osjetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak stvara se oteklina na izlazu iz analnog kanala, a na osjet su prisutni kao tvrda i bolna izbočina. Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti stručnu pomoć.

Unutrašnjihemoroidi razvijaju se unutar anusa, a takvi se poznaju kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se ukliješte i ne mogu vratiti u analni kanal što izaziva jaku bol i krvarenje.

Ruski narodni recept

Ovo je recept za sve one koji muku muče s hemoroidima i pokušali su već sve kreme, čajeve i tablete, a ništa od navedenog nije davalo nekog dugotrajnog rezultata.

Sve što vam treba je sirovi, oguljeni krompir i frižider!

Krompir mora biti kvalitetan. Ne smije biti proklijao, niti zelene boje.

Izrezati od oguljenog, sirovog krompira tanke štapiće i staviti ih u zamrzivač (prvo krompir nasjeckamo na kolutove pa od jednog koluta napravimo štapić tj. otkinemo komad s lijeve i s desne strane i ono što ostane u sredini treba izgledati kao štapić).

Zaleđene štapiće (jedan po putu) stavljati u anus prvih 4 dana na samo 30 sekundi. Sljedeća 3-4 dana svaki put ostavljati da štapić djeluje još po pola minuta duže.

Loading..

Ovo je navodno vrlo efikasno sredstvo kojim je u Rusiji izliječen veliki broj ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *