STAVILA JE KURKUMU OKO OČIJU: Samo 10 minuta kasnije se desilo NEŠTO NEVJEROVATNO!

Zdravlje

Ona se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u obe, kineskoj i ayurvedskoj medicini za lečenje mnogih različitih zdravstvenih problema, od bolova do raka

Kukurma ima posebno mesto u indijskoj kuhinji zbog svoje zlatne boje i iznenađujućeg ukusa, ali ono što je čini zaista posebnom je njena ljekovitost. 

Ona se naširoko koristi zbog svojih ljekovitih svojstava u obje, kineskoj i ayurvedskoj medicini za liječenje mnogih različitih zdravstvenih problema, od bolova do raka.

Ono što čini ovaj začin tako posebnim su njegova anti-aging, anti-upalna i antioksidativna svojstva.

49897-kurkuma-ls

Aktivni spoj u kurkumi se zove kurkumin i on je temeljito proučavan tokom proteklih godina. On je vrlo koristan zbog svojih antiseptičkih, protivupalnih i antioksidativnih svojstava.

kurkuma-gegen-depressionen

Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranjive stvari kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna. Najbolji deo u čitavoj priči je da je kurkuma netoksična i ne izaziva nikakve nuspojave. Stoga, ona je potpuno sigurna za upotrebu.

kurkuma

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI KURKUME

1. Poboljšava raspoloženje

2. Kontrolira dijabetis

3. Detoksikacija jetre

4. Poboljšava probavu

5. Sprečava Alzhaimerovu bolest

6. Održava srce zdravim

7. Liječi rane

8. Spriječava artritis i deluje kao prirodni ubica bolova

9. Spriječava rak

10. Čini kožu zdravijom i lepšom

Kurkuma je dobra u prevenciji pigmentacije kože i toniranju kože. Redovna upotreba kurkume na vašoj koži utiče na njenj sjaj.

kurkuma1

RECEPTI

Sve što treba da učinite je da pomešate prstohvat praha kurkume s pastom izrađenom od pola kašičice soka od limuna, kašičice soka od rajčice, te prstohvat brašna.

Nanesite smjesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smesa je jedna od najboljih prirodnih lekova za lečenje podočnjaka, i ima sposobnost da ih ukloni u bilo kojem trenutku.

kurkuma

Druga mogućnost je da koristite smesu izrađenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smesa odstoji oko očiju tokom 10 minuta, a rezultat će biti svetla koža.

Jeste li čuli “Zlatno mlijeko”? Ovaj drevni jogijski lek je naširoko korišten za lečenje različitih zdravstvenih problema, uključujući i parazite, infekcije bubrega, gube, infekcije mehura, virusnih infekcija, proliva, groznica, prehlada, bolova u mišićima, bronhitisa, glavobolje i artritis.

RECEPT ZA “ZLATNO MLIJEKO”

Sastojci:

1 čaša mlijeka
½ kašike ekstra djevičanskog kokosovog ulja
1 kašika sirovog meda
½ kašike mljevene kurkume
¼ kašike svježe mljevenom crnog papra

kurkuma4

Uputstva:

Prvo, zagrejte mlijeko i dodajte cimet. Zatim dodati kokosovo ulje, med, kurkumu, i papar.

Mešajte stalno dok se smesa ne zagrije do vrenja. Pobrinite se da ne dođe do vrenja.

Procijedite i zlatno mlijeko je spremno!

Napomena: Preporučuje se da se promiješa prije nego se popije, jer nisu svi od sastojaka topljivi.