Uncategorized

STUDENT MEDICINE OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA KAD PROGUTATE ŽVAKU: Ovo niste očekivali!

Ipak, iako kaže da od gutanja žvakaće gume neće biti štete, Džastin to ipak ne savetuje

Jedan student medicine otkrio je napokon istinu o tome gde nestaje žvakaća guma nakon što ju progutate i može li to naštetiti vašem organizmu.

Mladi Kanađanin Džastin (23) koji objasnio je da, bez obzira na to što mnogi veruju da žvakača guma koju progutate godinama ostaje u organizmu i može mu trajno naštetiti, to jednostavno nije istina.

– Odrastao sam u uverenju da žvaka ostaje u želucu sedam godina i može začepiti creva, no to nije štetno. Žvaka se kreće kroz sistem za varenje i izlučuje netaknuta.

foto: giphy

Hiljade ljudi koji su gledali video koji je objavio bili su impresionirani time što je objavio. Mnogi kažu da su tek sad osvijestili da su cijeli život ‘živjeli u laži’.

– Progutao sam ogroman komad žvakaće gume kada mi je bilo sedam godina. Sad imam 26 i pitao sam se je li još u meni – napisao je jedan dečko..

Ipak, iako kaže da od gutanja žvakaće gume neće biti štete, Džastin to ipak ne savetuje.

– Nema štete, ali nema ni koristi – napisala je još jedna studentica medicine u komentarima.

– Može biti opasno zbog mogućnosti gušenja, i može blokirati probavu u probavnom traktu – stoji u komentarima, dok jedan komentator kaže kako, ako slučajno progutamo žvaku, treba piti puno hladne vode. Ona će omogućiti da žvaka lakše prođe kroz telo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *