Stvari koje ne smijete bacati u wc šolju: Napravićete veliki problem!

Praktična žena

Iako je nekad najlakše smeće baciti u wc šolju, postoje stvari koje ne smijete nikada da bacite tamo. Zbog toga je dobro da uvijek u kupatilu imate malu kantu za smeće. Zato, prije nego što krenete da bacate sve u wc, sjetite se ove liste stvari koje u toaletu nikako ne smiju da završe.

wc-solja

1. Pamuk

To se odnosi na tampone, uloške, pa čak i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do zapušenja jer nije razgradiv.

2. Vlažne maramice

Ne bacajte u toalet čak ni one stvari koje su “predviđene” za bacanje u wc šolju. Maramice ne mogu da se rastope, a jednom kada vam uđu u cijevi, od zapušenja vas neće spasiti niko.

3. Stari lijekovi

Lijekova kojima je prošao rok trajanja riješite se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće zapušiti cijevi, ali njihov sastav može da šteti vodi kojom se snabdjevate.

4. Kosa

Idući put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Kao što vam zapušava tuš-kabinu ili kadu, kosa može da zapuši i odvod za wc.

5. Pijesak za mačke

Iako je najlakše da ga bacite u wc šolju, nemojte to da radite. I on stvara začepljenje zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

6. Masnoće i ulja

Bilo da je riječ o masnoći nakon kuvanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cijevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim sudovima.

7. Kondomi

Ni njima nije mjesto u WC šolji iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.

Izvor: vecernji.hr

Podijeli sa prijateljima