SVE ŽENE PRAVE 1 GREŠKU, BACATE LI PAPIR NAKON ŠTO POTROŠITE MASLAC? On je pravo čudo, EVO ZAŠTO

Gastro

Kada pojedete maslac, nemojte bacati papir jer i on može da se iskoristi, i to na nekoliko načina. Zato ga, nakon što pojedete maslac, presavijte napola, smestite u kesu i odložite u zamrzivač. Zatrebaće.

Kada na omotu maslaca ostane još tragova namaza, on još uvijek može da se iskoristi. Njime, po potrebi, možete namastiti plehova ili tianje, može vam poslužiti za prženje laganih jela poput palačinki.

screenshot-18

Evo šta još možete da uradite sa papirom od maslaca i da prilično uštedite kućni budžet:

Prije sječenja torte nož premažite papirom od maslaca. Lakše i ljepše ćete iseći tortu, pogotovo sladoled-torte i druge kremaste rukotvorine. Isjecite parče kako iz poslastičarnice.

Papir od maslaca možete da iskoristite za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite da zamrznete. Papirići će poslužiti da se lakše odvoji komad zamrznute hrane. Tako nećete morati odmrzavati sve ili se mučiti s razdvajanjem, samo stavite papir između komada i izvadite željeni komad kao profesionalac.

Ako želite da pečete krompir u ljusci, svaki krompir nakon pranja možete staviti u jedan papir od maslaca. Tako ćete mu i obogatiti ukus.

Papirom obložite kalupe za mafine i tessto se zasiguno neće lepiti. Imaće dobru bazu.

Kada ispečete hleb ili bilo koje pecivo, prekrijte ga papirićima od maslaca da upiju deo maslaca što je u njima ostao. Korica će biti preukusna.