SVIMA SU DOSTUPNE, A VEOMA SU DOBRE ZA KOŽU: Evo koje namirnice zaustavljaju prve znake starenja

Zdravlje

Kako biste sprečili i regulisali ovo stanje pijte što više vode, čajeva, hidrirajte se i tako reći ispirajte organizam, pokrenite se, trenirajte ukoliko ste u mogućnosti, pored ovoga je veoma važno i šta jedete i kakve su vam životne navike

Ukoliko ste primetili da vam je koža naglo ostarila, pojavile su se sitne bore, a tonus kože nije zadovoljavajući, to je znak da ste u zadnje vreme preterali sa nezdravim navikama, a ovde uključujemo slanu, brzu hranu, previše začina ili previše alkohola. 

Kako biste sprečili i regulisali ovo stanje pijte što više vode, čajeva, hidrirajte se i tako reći ispirajte organizam, pokrenite se, trenirajte ukoliko ste u mogućnosti, pored ovoga je veoma važno i šta jedete i kakve su vam životne navike.

Grožđe
foto: Printscreen

Grožđe je veoma dobro za kožu

Sorbitol, koji grožđu, šljivama i kruškama daje slatkoću, vrlo je moćno prirodno hidratantno sredstvo: zadržava duže vlažnost kože, a poznato je da je hidratacija tajna zdrave i elastične kože.

Konzumirajte paradajz

Paradajz je namirnica koju tokom leta svi imamo u kuhinji isastavni deo salata. Sadrži mnogo vitamina i minerala koji se mogu boriti protiv efekata slobodnih radikala, zbog kojih naše ćelije stare. Osim toga, likopen u paradajzu daje vašoj koži prirodnu UV zaštitu – obavezno dodajte paradajz u svoj letnji meni!

Masna riba odlična za kožu

Riba
foto: Profimedia

Ukoliko svake nedelje konzumirate masniju ribu, to će imati poztiivan efekat na vaš mozak. Pored toga, masna riba sadrži puno jedinjenja koja povećavaju tonus mišića i zatezanje kože. Mnogi kozmetički proizvodi protiv starenja sadrže omega 3 masne kiseline, a kada konzumirate ribu unosite omega 3 u organizam i negujete lepotu iznutra.