TVRDE DA OVAJ TRIK MOŽE OLAKŠATI SIMPTOME: Ovako I JEDINO OVAKO je moguće vratiti čulo UKUSA ako imate KOVID

Zdravlje

Međutim, iako se u većini slučajeva sve normalizuje već nakon nekoliko dana, ima i onih koji, i nakon ozdravljenja, i dalje ne mogu da osete išta.

Mnogu su posegli za različitim metodama, pokušavajući da pomognu sebi, a jedan od trikova o kojima se najviše priča, jer navodno gotovo instant pomaže, je smesa od flambirane pomoranže i žutog šećera.

Naime, Tik Tok je preplavljen videima u kojima su ljudi vratili čulo ukusa, nakon što su na poseban način pripremili pomorandžu, iako i dalje ne postoji naučno objašnjenje da li ovako nešto zaista pomaže.

Zapravo, tek od skora naučnici imaju više informacija zbog čega dolazi do gubitka čula, te brojni stručnjaci širom sveta ipak ističu, da način na koji će se telo boriti protiv kovida, zaista zavisi od osobe do osobe.

https://www.tiktok.com/embed/v2/6906678891658759426?lang=en-US

Kako se tvrdi u ovom videu, potrebno je flambirati pomorandžu, a veliki broj njih koristio je plin, sve dok pomorandža potpuno ne bude crna sa spoljne strane. Ogulite je i dodajte žuti šećer (otprilike 2 pune kašičice), a potom dobro pomešajte i pojedite dok je još toplo. Devojka u videu je već nakon sat vremena, kako tvrdi, mogla da oseti ukus krema, iako je u drugim videima, kako kažu oni koji su probali, moralo da prođe ipak nekoliko sati.