Uncategorized

U VEŠ MAŠINU UBACITE VLAŽNU MARAMICU: Efekat koji ima ovaj KORISTAN TRIK će vas raspametiti!

Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji poseduju puno odeće tamnih boja

Prosečna osoba troši oko četiri sata nedeljno na pranje rublja, a iako moderne veš mašine većinu ‘posla’ obavljaju same, rezultat pranja može se značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda posebno je korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i one koji poseduju puno odeće tamnih boja, a reč je o stavljanju vlažne maramice u mašinu pre nego ubacite rublje.

Loading..

Rezultati će biti vidljivi odmah te doista premašuju očekivanja – odeća će biti bez dlačica i mucica jer vlažne maramice deluju kao ‘apsorber’ za njih, piše Bright Side.

Kako to ispravno izvesti?

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad se bubanj počne okretati, vlažne će se maramice umešati u odeću te skupljati dlake i krzno, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvukli iz paketa.

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete proveriti tako da ih s rukama pokušate pokidati. Ako ne uspete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

Nikako nemojte koristiti papirne maramice umesto vlažnih – one će se raspasti i rublje će imati s još više mrvica te izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Loading..

Ako ne želite da odeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *