U ZAGORENU TAVU STAVITE VREĆICU ČAJA – evo šta će se desiti nakon 15 minuta: Otkriven trik, NEĆETE VJEROVATI SVOJIM OČIMA

Praktična žena

Najgori dio kada su u pitanju kuhinjski poslovi mnogima je pranje sudova. Rijetko ko voli provoditi slobodno vrijeme ribajući lonce, tiganje i posude za pečenje, no izgleda da su korisnici TikToka pronašli rješenje i za taj problem.

Naime, TikTokerka Samira Kazan otkrila je kako nakon jela čisti ljepljivi i masni pleh. Umjesto da traći dragocjeno vrijeme na ribanje, ona ga je odložila na kuhinjski pult i u njega stavila vrećicu čaja.

shutterstock-1661577355

Objasnila je da se može upotrebiti nova ili korišćena vrećica. Nakon toga dodajte vruću vodu iz slavine kako biste prekrili sve nečistoće.

Samira je u videu sačekala oko pola sata i pokazala kako je voda poprimila tamno smeđu boju. Za tvrdokorne mrlje predlaže da dodate malo sirćeta. Potom je bacila vrećicu čaja i izlila prljavu vodu, a pleh je isprala ispod slavine. Rezultat je besprijekorno čista posuda koja izgleda kao nova.

Video je u kratkom roku postao viralni hit s više od 200.000 pregleda.”Ovo je čarolija”, “Wow, kakva je ovo vradžbina?”, “Napokon nema ribanja”, “Isprobaću ovaj trik još danas”, komentarisali su TikTokeri.