UBIJA KORONU BOLJE OD VAKCINE! PROVERENO! Spasite glavu i likvidirajte virus za 10 minuta! PROSTO JE KAO PASULJ

Zdravlje

I dok kapljice relativno brzo padnu na pod, lakše aerosoli mogu lebdeti duže i tako se širiti u zatvorenim prostorijama.

Svi već znamo koje su tri najvažnije mjere za odbranu od virusa korona – maska za lice, fizička udaljenost i pranje ruku, ali s dolaskom hladnijeg vremena i češćim boravkom u zatvorenim prostorima treba dodati i četvrtu – svež vazduh.

Slabo provjetrene prostorije povećavaju mogućnost prenosa virusa pomoću aerosoli, čestica koje “lebde” u vazduhu, objašnjava direktor odeljenja za infektivne bolesti na medicinskom fakultetu u Rostoku dr Emil Reisinger.

  • Uz kapljično širenje, mnogo manje aerosoli smatraju se glavnim putem transmisije korona virusa, ali u manjoj mjeri, kaže Reisinger.

I dok kapljice relativno brzo padnu na pod, lakše aerosoli mogu da lebde duže i tako da se šire u zatvorenim prostorijama. Tome je najlakše doskočiti povremenim otvaranjem prozora. Strahovi da ćete se pritom prehladiti neutemeljeni su, tvrde medicinski profesionalci.

Provetravanje prostorije na nekoliko minuta jedva da promeni temperaturu u prostoriji, napominje Reisinger. Predmeti u prostoriji i zidovi zadržavaju temperaturu i otpustiće sačuvanu toplotu.

Nemački stručnjaci preporučuju da se kancelarijske prostorije provetravaju svakih sat vremena po 20 minuta. Ako u prostoriji sedi manje ljudi dovoljno je i deset minuta.