UHAPŠENA VRAČARA: ‘SKIDALA MAGIJU’ IKONOM, CRNIM KONCEM I TRAVAMA, PA TO NAPLATILA VIŠE OD 30.000 EURA

Zanimljivosti

Policija u Austriji uhapsila je državljanku Srbije (50) zbog sumnje da je u toj zemlji, ali i u Njemačkoj, oštetila nekoliko građana i uzela im velike količine novca i nakita pretvarajući se da je vračara koja skida “crnu magiju”.

Potraga za lažnom vračarom počela je u Njemačkoj, gdje je policija još krajem maja dobila više prijava građana da ih je sredovječna žena nasamarila i uzela im hiljade eura i veće količine zlata i srebra, obećavajući im da će ih “osloboditi zle sudbine” i pomoći im u ozdravljenju, piše “Telegraf”.

Naivni građani su osumnjičenoj, koja je izgleda sa sobom svuda nosila krstić, ikone, tamjan i ružino ulje, davala novac i nakit, verujući da će im to pomoći da ozdrave ili da se oslobode loše karme.

Uhapšenoj državljanki Srbijr se na teret stavlja da je u zabludu dovela i opljačkala najmanje dvije osobe. Jedna od žrtava joj je za usluge skidanja crne magije dala više od 30.000 eura i veću količinu zlatnog nakita. Druga žrtva ostala je kratka za nekoliko hiljada eura.

Prilikom pretresa kod nje su pronađene dragocijenosti poput zlatnih i srebrnih novčića, nakita, ali i veća količina novca, najviše švicarskih franaka, zbog čega se sumnja da je osumnjičena i u Švicarskoj “skidala čini”.

Kada su joj zavirili u torbu odmah su pronašli predmete koje je koristila da bi, kako se vjeruje, “skidala magiju”. U torbi su pronađeni krstić, ikone, crni konac, ali i tamjan i ružino ulje. Dok je u malom neseseru držala nepoznate travke.

S obzirom na to da se sumnja da mnoge žrtve nisu prijavile prevaru policije zbog sramote, građani su pozvani da se jave ukoliko prepoznaju ženu sa fotografije.

Podijeli sa prijateljima