UZ OVE TRI NAMIRNICE IZLIJEČITE BILO KOJU BOLEST: OJAČAJTE TIJELO DO MAKSIMUMA

Zdravlje

Odaćemo vam jednu tajnu: uz pomoć ove tri namirnice možete spriječiti poroznost svog tijela. Ojačajte organizam tako da postane imun na bolesti.

Da biste zaštitili svoje tijelo od bolesti, zagađenosti zraka i vode – hranite se divljim biljem.

Skromne namirnice koje rastu, skoro samonikle, oko naše kuće, veoma pogoduju našem organizmu. Divlja hrana čuva vitamine i minerale koje hrane naše ćelije.

Postoje 3 namirnice koje će sasvim oporaviti vaše telo, ojačati ga i učiniti otpornim na bolesti. To su:

Borovnice

Iako ih možete lako kupiti u supermarketu, predlažemo vam da samo uzgojite svoje borovnice. Borovnice možete da gajite u saksiji u stanu, na balkonu ili u bašti.

Veoma dobro uspijevaju na našem podneblju, a na vama je samo da ih redovno konzumirate, kada ova biljka donosi plodove.

Kopriva

Biljka koju naši stari obožavaju, ali i rado koriste u ishrani. Tokom proleća jedite što više koprive, pijte čaj od ove biljke, osušite je i spremite za zimu.

Kopriva će tijelo napuniti energijom i očistiće sve toksine iz vašeg organizma.

Nejverovatna divlja biljka za detoksikaciju, ublažavanje glavobolje, podršku endokrinog i centralnog nervnog sistema. Kopriva je jedno od najboljih biljaka za ijlečenje i prevenciju mnogih bolesti.

Koristite ovu biljku za ublažavanje hroničnog umora, bolova u zglobovima i mišićima i emocionalnih tegoba. Njena protivupalna svojstva su zapanjujuća, a esencijalni minerali u tragovima čine koprivu ključnim dejlom vaše ishrane.

Maslačak

Nema boljeg čistača jetre i pluća od maslačka.

Čaj od maslačka poboljšaće vaš imuni sistem, a tokom prvih dana proleća obavezno jedite salatu od mladih listova maslačka, piše Stil.kurir.rs.

Ne zaboravite da maslačak najbolje čisti tijelo do zračenja.

Podijeli sa prijateljima