Uncategorized

VELIKE SU ŠANSE DA GRIJEŠITE PRI ČIŠĆENJU LAMINATA, A OVO JE JEDINI PRAVI NAČIN

Barem jednom mjesečno sve podne površine prebrišite krpom ili džogerom natopljenim sredstvom za temeljno dubinsko čišćenje laminata.

Pixabay

Prije nego što počnete s čišćenjem laminata, dobro usisajte podove kako biste uklonili nečistoću iz pukotina.

Na portalu Goodhousekeeping, ekspert Karolina Forte je preporučila pravi način za čišćenje ove estetski lijepe površine.

  • Prvo, isključite rotirajuću četku kako njene čekinje ne bi izgrebale vaše podove i raspršile prljavštinu – savjetuje Karolina.

Ona preporučuje da barem jednom mjesečno sve površine treba prebrisati krpom ili džogerom, natopljenim sredstvom za temeljno dubinsko čišćenje laminata.

Kuhinju ili hodnik treba čistiti češće jer se brže isrpljaju. Nabavite krpu od mikrofibera koja može da se pere ili onu s jastučićima za jednokratnu upotrebu.

Lagano prskajte sredstvom za čišćenje laminatnog poda kako ne biste previše navlažili pod, a zatim sve obrišite krpom.

Kako biste spriječili oštećenje podova, nemojte ih polirati ili prekrivati voskom. Takođe, nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak za čišćenje i čeličnu vunu.

Oni mogu da naprave ogrebotine na podu i da oštete njegov zaštitni površinski sloj.

  • Najbolje je da ne koristite parne čistače. Oni mogu da naprave toliku štetu da vam proizvođač neće priznati garanciju koju vam je dao na laminat. Na to moraju da vas upozore i proizvođači podova – istakla je Forte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *