ZABORAVITE BACANJE PARA NA SKUPE HEMIKALIJE! Uz ova 2 jeftina sastojka cveće raste kao ludo, travar otkrio recept!

Praktična žena

Potrebna su vam dva sastojka, jeftina i lako dostupna, dobićete ogromnu količinu!IZVOR: RTS/SCREENSHOT

Ako se pitate kako da biljke brže rastu, ili zašto cveće vene, možda vam ovaj trik profesionalnog travara pomogne!

Sada je sezona mlade koprive, koja pored brojnih blagotvornih dejstava na zdravlje može da se iskoristi i za pravljenje jednostavnog, a moćnog koncentrata za dohranu biljaka!

Na tu količinu iseckane koprive, sipa se oko dva litra vode, idealno kišnice. Ako nemate kišnicu, onda neka voda odstoji da iz nje izađe hlor. Neka mešavina ostane deset dana nepoklopljena, pošto će početi da peni, pa bi trebalo da može da “diše”. Kada prestane da peni, vaša prihrana odnosno organsko đubrivo je gotovo.

“Ja to držim na terasi, treba da stoji na sunčevoj svetlosti i imaće jedan neprijatan miris koji podseća na ustajalu vodu u vazi za cveće, ali je fantastična stvar koju bi svako trebalo, posebno u proleće, da napravi i časti svoje biljke! Posle deset dana, procedite i onda koristite za zalivanje biljaka, ili ih prskajte. Rastvorite preparat, na jedan litar tog koncentrovanog đubriva, ide deset litara vode i time onda zalivate biljku. Ako prskate biljku, neka koncentracija bude veća, na jedan litar koncentrata od koprive ide 25 litara vode”, rekao je on.

Kopriva je izuzetno korisna, naročito ako gajite organske proizvode, jača biljke, pomaže im da se odbrane od stresa, sive buđi, korisna je i kao zaštita od štetočina.