ZAR JE MOGUĆE DA OVO NISMO ZNALI? ZA ZAŠTITU OD RAKA DEBELOG CRIJEVA I OPORAVAK TIJELA POTREBNA JE SAMO OVA NAMIRNICA!

Zdravlje

Keleraba je zdravo niskokalorično povrće koje je bogato vlaknima i pružiće vam osjećaj energije, sitosti. Osim toga ubrzava metabolizam i probavu, pa se preporučuje svima koji se žele osloboditi viška kilograma.

Keleraba je odličan izvor vitamina C i jača imunološki sistem, neutralizuje štetne učinke slobodnih radikala i usporava proces starenja.

Osim toga, vitamin C pospješuje apsorpciju željeza koja je odgovorna za opskrbu krvi kiseonikom, a time i jača funkcije u cijelom tijelu.

Ima blagotvoran učinak na kardiovaskularni sastav jer smanjuje razmjeru lošeg holesterola u krvi. I stabilizira razinu šećera u krvi, pa se preporučuje kod pacijenata koji pate od hipoglikemije i dijabetesa.

Uz redovite konzumacije svježih keleraba možete smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca, dok kalijum smanjuje povišen krvni pritisak. Koraba uklanja zatvor, a neki rezultati istraživanja tvrde i kako pomaže u prevenciji raka debelog crijeva.

Štoviše, keleraba ima blagotvoran učinak na zdravlje i snagu kostiju, limfnog sastava, vezivnog tkiva, zuba i desni. Ujedno ublažava otekline, kandidijazu i virusne infekcije.