Uncategorized

ZARAZIO SE KORONA VIRUSOM, PA OTKRIO SIMPTOME: “Evo kako je sve počelo”

Dobio sam ga! Ljudi nemojte da ovo ignorišete! Ja sam vrlo zdrav dijabetičar. Imam dijabetes tipa 1. Moje tijelo se dobro bori, ali baš me razvaljuje. Zato, ne budite moroni. Ostanite kod kuće – napisao je jedan korisnik Tvitera po imenu Džastin, koji se slikao sa zaštitnom maskom u bolnici.

On je u podužem slijedu na Tviteru objasnio kako se osjećao kad je osjetio prve simptome:

– Četvrtog marta sam osetio glavobolju i lagani bol u plućima. Disanje mi je postajalo sve napornije, ali mislio sam da je zbog vremena, sve je procvjetalo, mora da neka alergija. Prošlog petka sam otišao u hitnu pomoć jer su me pluća strašno boljela i jedva sam disao, mislio sam da ću umrijeti – napisao je Džastin, pa nastavio da opisuje svoj horor:

etrqos4u8aaekug

foto: Twitter

– Dobio sam lijekove protiv gripa, inhalirali su me i pustili kući, rekavši da se vratim ako mi ne bude dobro. I vratio sam se. Dah mi je kratak, pluća strašno bole. Glavobolja je toliko jaka da bi oborila I medveda. Ovo nije grip, nije ni srčani udar, ovaj bol u plućima je mnogo jači. Na primjer, kao kad prvi put udahnete jako hladan vazduh zagrijanim plućima. Recimo da je sličan tome – objasnio je Džastin i ponovio:

– Ovo nije grip. Grip je druga stvar. Osjeća se toliko drugačije od gripa. Samo imam bolove u plućima i glavobolju. Drugi imaju različite simptome u zavisnosti od toga koliko se dobro tjelo bori, zdravlje, pušenje, starost.

Novi.ba/Espreso.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *