Uncategorized

ZBOG OVIH GREŠAKA KOJE RADITE U KUHINJI, GOSTI BI MOGLI MISLITI DA STE NEUREDNI

Kuhinja je jedno od mjesta u stanu na kojima provodimo najviše vremena. Dok vama u njoj nema ništa čudno, gosti mogu primijetiti male greške zbog kojih izgledate neuredno.

Primjerice, ako na otvorene police nabacate stvari bez ikakvog reda.

Ako je vaša kuhinja relativno mala i stvari moraju biti izložene na otvorenim površinama, jako je bitno kako ćete stvari odložiti. Birajte lijepe spremnike s kojima ćete postići uredan dojam. Pobrinite se da spremnici bojom i stilom odgovaraju vašoj kuhinji, navodi Index.hr.

Razbijeno posuđe trebali bi baciti jer ćete zbog njih izgledati nemarno. Pukotine u drvenom priboru raj su za bakterije i prljavštinu.

(Foto: Ilustracija)

Riješite se i plastičnih posuda koje su uništene ili su promijenile boju, bacite stare lonce, a drveni pribor mijenjajte redovito.

Kako biste se osigurali da vaš sudoper nije vječno pun prljavog posuđa, izračunajte koliko vam tanjira, kašika, viljuški i noževa zapravo treba i spremite sve ostalo. Tako ćete biti prisiljeni suđe redovno prati. Sudoper čistite svaka dva do tri dana.

Ponekad posuđe, ubrusi, vrećice i vaze ostanu na stolu iako za njima nema potrebe, a zbog toga izgledate neuredno. Osim o urednosti stola, trebat ćete pripaziti i na čistoću posuda za šećer i sol te ostale začine.

Spužve i krpe ne možemo izbjeći u kuhinji, ma koliko nam ružno izgledale. Možete nabaviti lijepu posudu za spužvicu za suđe, kako se ona ne bi povlačila po sudoperu.

Spužve i krpe uvijek trebate u potpunosti osušiti. Jedno istraživanje pokazalo je da 86 posto njih u sebi krije plijesan. Osim toga, preporučuje se da ih mijenjate jednom sedmično.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *