Zimski režim njege: 5 savjeta kako da ruke održite njegovanima

Ljepota i moda

Zima i niske temperature nepovoljno utiču na ljepotu kože, a posebno na one dijelove koji su najviše izloženi, kao što su lice i ruke. Sigurno većina više vodi brige o licu, pa ga njeguju i štite raznim serumima, kremama i maskama, ali ruke su malo u tom smislu zapostavljene. Vrijeme je da im posvetite malo više pažnje te ih održite hidratiziranima, mekima i mladolikima, a evo i kako:

SPF
Uvijek kada govorimo o njezi kože i anti-agingu, prvi korak je zaštita od sunca, a ne odnosi se samo na lice, niti je ograničeno samo na plažu! Vodite računa o nanošenju zaštitnog faktora na ruke kad god se izlažete suncu, pa makar i onom zimskom.

Hidratacija
Voda, uvijek! Vodite brigu da pijete preporučenu količinu vode, ali i da vaša koža dobija dovoljno vode i kroz hidratantne kreme, koje možete nanositi više puta dnevno i obavezno prije spavanja. Serumi i kreme protiv mrlja, ukoliko ih već primjećujete, uvijek su dobrodošli.

Maska za ruke
Nekoliko puta mjesečno počastite svoje ruke maskom, stavite rukavice i opustite se 20-ak minuta ne radeći, naizgled, ništa. Poslušajte svoju omiljenu playlistu, nahranite kožu i duh s 20 minuta ličnog spa tretmana.

Piling
Nježan piling ruku jednom sedmično uklonit će mrtve ćelije kože i učiniti ruke neodoljivo mekima.

Manikura
Bez obzira manikirate li se u salonu ili sami kod kuće, uredni i njegovani nokti pridonose općem dojmu lijepih i mladolikih ruku.