Beba od 10 nedelja progovorila i potpuno oduševila sve!

Svijet

Maleni Ron je genije! Tako se priča za ovu bebu koja ima samo 10 nedelja, a koja je jednim potezom oduševio sve.

Foto: TikTok

Malenom Ronu je mama Kesija Kameron iz Njujorka rekla: “Volim te”, a onda je ponovio njene reči – na impresivan način za svoj uzrast. Dečak je oponašao ono što mu je mama rekla, pa čak i izgovorio deo njenih reči čime je oduševio i tatu. Ali i baku Laru Skadsen koja je na TikToku objavila ovaj video uz komentar: “Moj unuk je genije”.

Više od milion ljudi pogledalo je ovaj video i složilo se bakom Larom. Da je maleni Ron zaista izuzetak među bebama, kaže i podatak da bebe nakon četiri do šest meseci počinju relativno smisleno da guču i brbljaju.

https://www.tiktok.com/music/original-sound-6846608365150358277?referer_url=https%3A%2F%2Fddl.rs%2Fsvet%2Fbeba-od-10-nedelja-progovorila-i-potpuno-odusevila-sve%2F&referer_video_id=6846608447518018822

Beba bi trebalo da počne da reaguje na svoje ime sa šest ili sedam meseci. Najveći broj dece progovori oko prve godine, a deca uzrasta između 18 meseci i dve godine u stanju su da smisle i izgovore rečenice od dve do četiri reči.

Naravno, svaka beba je priča za sebe pa može da nadmaši ove podatke, a to u velikoj meri zavisi od roditelja kojima se savetuje da čitaju bebi, da se trude da joj što manje tepaju, da što češće pričaju sa njom kako bi ona ranije izgovorila prve reči.

Podijeli