BEZ ODLASKA U SALON: Depilirajte sami nausnice, ali pratite ove KORAKE i izbjegnite IRITACIJE

Ljepota i moda

Nema potrebe da idete u kozmetički salon, ovo možete i same da odradite.

Već i same znate koliko depilacija može da bude zamorna. Ruke, noge, stomak, pa “brazilka”, ali ne smijete da zaboravite i na nausnice.

woman-hairremoval-cream-56a464183df78cf772822b66

Možda vam se javi mali osip nakon depilacije nausnica, pa je izbjegavate, ali ako to radite na pravi način nećete imati problema. Za početak, nausnice bi najbolje bilo da skidate toplim voskom. U bilo kojoj prodavnici, specijalizovanoj za kozmetičke usluge, možete pronaći topli vosak za kućnu upotrebu.

Za početak, nausnice bi najbolje bilo da skidate toplim voskom. U bilo kojoj prodavnici, specijalizovanoj za kozmetičke usluge, možete pronaći topli vosak za kućnu upotrebu.

Vosak je bolje zagrijati skroz, da bude tečan i onda sačekati da se ohladi dok ne postane polu-gusta masa. Ukoliko se bojite da je vosak prevruć, stavite malo voska na ruku kako biste odredili temperaturu. Brzina je od izuzetne važnosti. Kada nanesete vosak, sačekajte bukvalno 2-3 sekunde i povucite. Nemojte ponavljati postupak više od dva puta, jer na taj način dodatno iritirate kožu, umjesto toga, dezinfikovanom pincentom, počupkajte ako je još koja dlačica ostala.

(Novi.ba/Pink)