DA LI IMATE BUĐ U KUPATILU? Stručnjaci navode 4 moguća razloga za to!

Praktična ženaAko u kupatilu imate prozor, pola vaših problema je rešeno

Buđ na zidovima nije tako retka pojava.

Pogotovo se javlja tokom hladnih, zimskih dana u prostorijama koje se ne greju dovoljno i koje nemaju adekvatnu izolaciju.

Međutim, najčešće se javlja u kupatilu kao posledica pare koja nastaje prilikom tuširanja.


Tuširanje za sobom ostavlja paru koja, ukoliko ne povedete računa, može dovesti do pojave buđi. Stručnjak za uklanjanje buđi Majkl Rubino objašnjava da se buđ najčešće javlja na zavesama tuš kabine u kupatilima u kojima nema dovoljno protoka vazduha.

– Ako u kupatilu imate prozor, pola vaših problema je rešeno. Posle svakog tuširanja, dobro provetrite prostoriju – objašnjava on.

Isto tako, nije dovoljno da posle tuširanja ili kupanja uključite ventilaciju u kupatilu i da zatvorite vrata.

– Ventilacija u kupatilu može napraviti okruženje negativnog pritiska, što znači da će uz vlagu usisati i vazduh. Da biste to sprečili, obavezno ostavite otvorena vrata od kupatila kako bi vazdih mogao da struji – navodi Rubino.

Isto tako, savet stručnjaka za uklanjanje buđi jeste da zavesu od kade ostavite van nje kako bi mogla da se što pre osuši, čime ćete sprečiti da se na njoj javlja buđ. Trebalo bi da povedete računa i o tome koliko često perete zavesu za tuš kabinu.

– Ako pustite da se na njoj nakupi prašina, pravite okolinu koja je idealna za stvaranje buđi. Obavezno je perite u mašini ili u skladu sa uputstvom proizvođača, barem jednom nedeljno – navodi on.