DA LI STE IKADA ČULI ZA ČARAPE OD LUKA? SVAKU VEČER PRIJE SPAVANJA OVO URADITE: Rezultat je fascinantan – BIT ĆETE NAM ZAHVALNI

Zdravlje

Jennifere Tomspon godinama je posvećena izučavanju zdravog načina života i onog u skladu sa prirodom, pa nije neobično što rado i često isprobava različite trikove sa ljekovitim biljem, voćem i povrćem, a njena caka sa lukom već veoma dugo “živi” na internetu.

Naime, ona je isprobala starinsku metodu za detoksikaciju organizma koja preporučuje da prespavate sa kolutovima crnog luka u čarapama, a nakon isprobanog eksperimenta tvrdi da nemate šta da izgubite!


Jennifer je zajedno sa dečkom isprobala ovaj trik, a kaže da je imao fantastično dejstvo na njen organizam i da se praktično preko noći riješila 90 posto simptoma alergije.

– Nakon pola sata, počela sam da osjećam djelovanje – drhtavicu, gorušicu, toplotu u glavi… Oči su mi suzile kao da sam sjekla luk, imala sam ukus luka u ustima! Jasno je da se nešto dešavalo i da su se sastojci iz luka apsorbovali u organizam, a ujutru kada sam sa dečkom poredila osjećaj – ispostavilo se da je on imao strašnu noć i da je jedva spavao. I ja sam se osjećala umorno i slabo, ali na neki način bolje – započela je ona, a potom dodala zašto smatra da “čarape od luka” zapravo djeluju.

alergija5

– Pravi razlog zašto smatram da je upalilo jeste zato što je 90 posto mojih simptoma sa alergijom i kihanjem nestalo. Nos mi više nije curio, oči svrbjele i kihnula sam možda dva puta tog dana. Svako ko pati od alergije treba da proba ovo – donijeće mu olakšanje.

Ona je istakla i da je dan kasnije ponovila eksperiment, kao i za mjesec dana, i da se desilo isto – simptomi alergije su se primjetno smanjili za manje od 24 sata.

alergija

Inače, sve što vam je potrebno za “čarape od luka” jesu sokne i polovina glavice crnog luka. Kolutove luka podelite u obe čarape, obujte ih i prespavajte tako.

Tompsonova tvrdi da crni luk pomaže i pri simptomima prehlade, a pomaže i borbi protiv različitih virusa i bakterija.


Novi.ba/Aura