DONNA ARES JE PRIJE SMRTI OTVORENO REKLA: Dobila sam RAK od OVE NAMIRNICE!

Show

Poznata bh. pjevačica, Donna Ares,preminula je 2. oktobra 2017, godine, a u jednoj emisiji je otkrila je šta smatra najvećim krivcem za ono što ju je snašlo.

dona-ares-1

Donna je 2014. otrkila da boluje od raka pluća. Dugo se borila, ali se bolest vratila 2015. godine nakon metastaze. Sve ove godine ona nije odustajala, dok nije, nažalost završila svoju bitku.

-Kod žena se najčešće javljaju maligni tumori dojke, debelog crijeva, pluća i grlića materice. Broj oboljenih i umrlih od malignih oboljenja je u neprekidnom porastu, navodi za Blic, doktorica Ana Jovičević.

Simptopi su sljedeći: Uporan kašalj, pojava krvi u ispljuvku i pojava upale pluća.

Kada je riječ o tome šta može da izazove ovu bolest, navodi se da je jednim dijelom posljedica djelovanja genetskih faktora, a u većini slučaja je rezultat načina života.

– Za rak pluća najznačajniji uzročnik je pušenje. Rizik mogu povećati i drugi faktoru, izloženost duhanskom dimu u okruženju, odnosno pašivno učenje ili izloženost u životnoj ili radnoj sredini radonu, azbestu ili silikatima u rudnicima.

LIJEČENJE: Prvi korak ka liječenju je postavljanje dijagnoze i određivanje u kojem je stadijumu bolest. Na osnovu podataka pravi se dijagnostika i donosi odluka o liječenju, koja je najčešće kombinacija: hirurgije, zračne terapije, hemioterapije, hormonoterapije ili biološke terapije. Bitno je istaći da pored uspješnosti liječenja, isto za cilj ima da obezbijedi i zadovoljavajući kvalitet života osoba koje boluju od raka.

Pjevačica je u jednom intervjuu otkrila šta je bio krivac raka koji je dobila:

donna

– Mene lično, ono što ja mislim da me je otrovalo, ali će me napasti poslije ovog intervjua, je mlijeko. Definitvno mlijeko iz tetrapaka. Ja sam spremna da potpišem da je zlo – navela je pjevačica.

Ona je dodala je ovo mlijeko sada drugačije od onog koje su pili njeni vršnjaci kada su bili djeca.

1

– Definitivno nešto nije uredu. Kako sam prestala da pijem mleko, tako mi je bilo bolje, ali to je već bilo kasno i puno se toga nakupilo – zaključila je tada Donna.