Evo šta dužina prstiju na ruci otkriva o vašem karakteru

Zanimljivosti

Dužina prstiju, kao domalog prsta i kažiprsta govori mnogo o vašoj ličnosti. Gde vi spadate?

Foto: Shutterstock

Mnogo toga o svom karakteru možete da saznate kada pogledate svoje prste na ruci.

Istraživanja su pokazala da dužina domalog prsta zavisi od nivoa testosterona, muškog hormona, kojem smo izloženi u materici, i to direktno utiče na formiranje našeg karaktera.

A da biste proverili u koji od tri osnovna tipa ličnosti se ubrajate, pogledajte svoje ruke.

Domali prst je duži od kažiprsta

Ljudi sa ovakvim prstima su harizmatični, atraktivni i šarmatni. Odlični su u komunikaciji i znaju kako da privuku i zadrže nečiju pažnju.

Ne plaše se da izikuju, a čak i kada ne ide po njihovom planu, oni ne dozvoljavaju da ih to obeshrabri. Veoma su ambiciozni i imaju visoko postavljene ciljeve. Mnogi ih smatraju preterano agresivnim.

Foto: Shutterstock

Kažiprst je duži od domalog prsta

Ovakve osobe su pune samopouzdanja i rođene su vođe. Mirni su i u kritičnim situacijama i retko gube kontrolu.

Oni retko prave prvi korak, bez obzira da li se radi o poslu ili vezi, ali kada to urade, ostaju pri tome, i vole da se sve radi po njihovom. Nisu spontani, i vole da prvo pažljivo sve proanaliziraju, pre nego što donesu odluku.

Domali prst i kažiprst su iste dužine

Ovo su brižne i stabilne osobe, sa nogama čvrsto na zemlji. Veoma su nežni i nastoje da izbegnu bilo kakav konflikt i rizik. Neizvesnost je za njih veoma neprijatna.

Odani su i verni, sjajni su prijatelji i uvek su spremni da pomognu. U prijateljstvu ili vezi možete da oslonite na njih i oni u svakoj situaciji vide nešto pozitivno.