Imate li žute mrlje u očima? Evo šta to značI, odmah ljekaru dok nije kasno: nije bezazleno kao što mislite

ZdravljeUočima možete vidjeti simptome brojnih bolesti zbog kojih bi trebali promijeniti vaše životne navike, ali I potražiti liječnika

Za očI kažu da su ogledalo duše. No, što one zapravo govore o vama. GledajućI osobu u očI možete otkriti je li tužna, sretna, ljutita ili vesela… no, očI mogu otkriti I druge stvari, stoga ih pogledajte malo bolje.

U očima možete vidjeti simptome brojnih bolesti zbog kojih bi trebali promijeniti vaše životne navike, ali I potražiti liječnika. Primjerice, većina ljudi ima podočnjake I svi misle da su oni samo znak neispavanosti. No, to nije uvijek tako…


Tamni krugovi ispod očiju

Nazivamo ih podočnjaci I oni su definitivno jedan od znakova manjka sna I neispavanosti. U prosjeku, čovjeku je dnevno potrebno od sedam do osam sati kvalitetnog sna kako bi preko dana mogao funkcionirati. S druge strane, nutricionisti upozoravaju kako nedostatak sna može prouzročiti brojne zdravstvene probleme. Nutricionistkinja cassandra barns kaže da manjak sna može prouzročiti probleme sa štitnjačom I anemiju, piše daily mail. Također, uzrok podočnjaka može biti I intolerancija na pojedinu hranu, poput glutena I kravljeg mlijeka. Zato, ako dovoljno spavate, a I dalje imate tamne podočnjake, provjerite svoje zdravlje.

Žute bjeloočnice

Ako vam bjeloočnice postanu žućkaste, odmah posjetite liječnika jer je to znak da nešto nije u redu s vašom jetrom. Žute bjeloočnice znak su I hepatitisa, ali I žutice. Kako bi spriječili bolesti jetre, trebate smanjiti unos alkohola u organizam, kao I biljnih ulja I šećera te se više hraniti povrćem, jajima, lukom I češnjakom te piti toplu vodu s limunom ujutro na prazan želudac da bi pročistili organizam.

Krvave očI

Krvave očI također su znak da biste trebali posjetiti liječnika. One mogu biti simptomi konjunktivitisa, blefaritisa, uveitisa I glaukoma, ali I različitih alergija. No, očI često znaju biti krvave I nakon rada za računalom. Osobe koje cijelo radno vrijeme provode za računalom, trebale bi više odmarati svoje očI. Dr. Elouise bauskis kaže kako bi svakih sat vremena 5 do 10 minuta trebali uzeti stanku I ”maknuti” očI s ekrana.