KAKO IZLIJEČITI PAKLENI MAMURLUK: OD KONZUMIRANJA SARDINE DO VOĐENJA LJUBAVI!

Zdravlje

Pošto je većina nas Novu godinu dočekala kod kuće, mnogi su se odlučili da se “opuste” i popiju koju kap više.

Ilustracija

Donosimo vam 8 načina da se riješite paklenog mamurluka:

  1. Voda, voda i samo voda

Ako ste uz alkohol pili i vodu, onda danas nemate problema sa glavoboljom i mamurlukom. Međutim, većina ljudi zaboravi na tu činjenicu pa dan poslije proslave muku muči sa migrenom izazvanom mamurlukom.

Pošto sinoć niste vodili računa o sebi, danas to morate: pijte limunadu bez šećera i meda, pijte vodu, mineralnu vodu i to u količinama većim od 2 litra dnevno.

  1. Seks

Možda vam jutros nije do toga, ali seks liječi mamurluk. To dokazuje i Roberta Stringer, nutricionista koja tvrdi: “Jedan od najefikasnijih, najzabavnijih i najjeftinijih načna da se riješite mamurluka je seks.”

  1. Nauk za ubuduće: nikako ne pijte na prazan želudac

Dobra kapljica prija samo kada se dobro jede. Ako hoćete da izbjegnete mamurluk, obavezno jedite uz piće.

Dan poslije proslave, potrudite se da jedete malo i balansiranu ishranu.

  1. Spavanje

Dremajte, spavajte, dajte tijelu šansu da se oporavi.

  1. Svjež vazduh i šetnja

Vjerovatno vam nije do toga, kao ni do života, dan poslije novogodišnje noći, ali natjerajte se da izađete u šetnju i na svjež vazduh. Doktor Debora Li savjetuje laganu šetnju, nikako teže vježbe.

  1. Bez gaziranih pića

Nikako gazirani sokovi ili energetska pića ne smiju da se konzumiraju poslije noći provedene u ispijanju alkohola. To će samo dodatno da vas dehidrira.

  1. Isprobajte čaj od đumbira
Ilustracija

Ako imate ozbiljnu migrenu praćenu gađenjem na hranu, preporuka je čaj od đumbira. Narendajte malo parče đumbira u vrelu vodu i ostavite da provri par minuta. Sklonite sa ringle, procijedite i pijte bez zaslađivača.

  1. Jedite ribu

Vjerovali ili ne, ali riba bogata omega 3 masnim kiselinama pomoći će vam da se riješite mamurluka. Riblje ulje ima potencijala da zaštiti moždane ćelije oštećene ispijanjem alkohola, mada ta istraživanja treba još da se potvrde, piše The Sun.