KAKO SKINUTI CELULIT? PROBAJTE 4 JEFTINA REŠENJA, ZAPANJIĆE VAS REZULTATI: Ne bacajte pare na skupe kreme, ovo je spas

Ljepota i moda

Mada se to ne bi moglo zaključiti po hladnom vremenu koje nas prati poslednjih dana, ali leto je sve bliže, a pripadnice nežnijeg pola užurbano traže dijete i vežbe koje će im pomoći da se oslobode suvišnih kilograma ali i celulita.

Kako većina nas provodi mnogo vremena sedeći, nije začuđujuće što je celulit na nogama i butinama jedan od najrasprostranjenijih. U zavisnosti od ishrane i životnih navika, ove nepravilnosti dešavaju se i na drugim delovima tela. Pa tako, ogroman broja dama će vam se požaliti na celulit na zadnjici.

U medijima ćete otkriti bezbroj celulit dijeta, odnosno planova ishrane koji “garantuju” da ćete zasutaviti proces stvaranja “pomorandžine kore” i pospešiti razbijanje iste.

Da biste skinuli celulit i uspešno ga se rešili, prvo o čemu treba da povedete računa jeste cirkulacija koja nam je loša zbog prekomernog sedenja. Jedini način da je pospešite, jeste fizička aktivnost, a novinarka i voditeljka popularne emisije “Ordinacija” Marija Popović kaže da vam za to nije potrebno neko ekstra vreme.

“Prvo što sam ja uradila jeste da nisam išla na prvu stanicu da uhvatim autobus, nego sam pešačila do početne. Znate li kako sam znala da sam pospešila cirkulaciju na zadnjici, butinama i nogama na zadnjem delu? Tako što sam osetila peckanje. Kad osetite kao neke iglice u nogama i zadnjici, to znači da je krenula krv da dolazi tamo gde treba. Druga stvar koju svako može da uradi jeste da umesto liftom ide stepenicama. Šetnja – stepenice, to svako može da uradi, verujete mi mnogo će koristiti”, ispričala je Marija u svojoj emisiji na YouTube kanalu “Zdrava porodica sa Marijom Popović” i dodala da se na ovaj način zatežu i mišići.

Nešto što Marija od 15. godinepraktikuje jeste i tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom.

“Bude mi nekad mrsko, ali moram, to je vojnička diciplina”, kaže voditeljka i objašnjava kako se to radi:

“Od kukova nadole se tuširam naizmenično toplom i hladnom vodom, 20-30 sekundi topla, pa 15 ledena. Istovremeno masiram butine i zadnji deo nogu, kao i zadnjicu. Šake stisnem u pesnice, pritisnem i trljam, ali veoma je važan pravac. Nikako ne treba trljati odozgo nadole, već suprotno, od stopala ka kukovima.”

Ishrana je takođe veoma važan segment u borbi protiv celulita, a namirnica koja je njen najveći neprijatelj jeste so. So vezuje vodu u organizmu i tako se ove neprijatna naslage više vide. Dakle, smanjite unos ovog začina, a najbolje je da koristite natrijumovu so.

Jeftino rešenje je i piling, a za koji možete koristiti morsku so koja je krupnija od kuhinjske. Neki preporučuju i kafu.

Sudeći iskustvima žena, ova maska je “ubica” celulita, a evo i kako da je sami napravite…

Sastojci:

1 šolja kafe

1/4 šolje smeđeg šećera

maslinovo ulje

Priprema:

U teglu sipati kafu i šećer, dodati maslinovo ulje i dobro promešati. Ako je smesa previše gusta, dodajte još malo ulja kako biste mogli da je razmazujete po nogama i zadnjici. Preporuka je da svakog dana kada se tuširate ovom smesom masirate noge, butine i zadnjicu, pa zatim primetite tretman tople i hladne vode.