Koji tip obuće ide uz različite dužine suknji i haljina

Ljepota i moda

Koji tip obuće ide uz različite dužine suknji i haljina 

Pravilan odabir obuće uz svoju odjevnu kombinaciju može učiniti da izgledate kao od milion dolara, a loša da upropastite efekt koji ste željeli postići. Suknje i haljine su odjevne kombinacije koje žene vole nositi tokom cijele godine. Modni svijet nudi bezbroj krojeva, a najvažnije je da ih dobro kombinujete sa ostalim komadima odjeće, a naročito sa obućom. 

Saznajte koji tip odjeće ide uz različite kombinacije. 

c600x4491

Mini suknje i suknje do polovine butina-uz ove dužine suknji skoro svaki model obuće dobro pristaje. Međutim, najbolje će izgledati uz ravni model poput sandala i baletanki. U zimskom periodu možete obuti i duboke čizme i čizme do gležnjeva. Čizmice do gležnjeva najbolje pristaju vitkim djevojkama. Možete obuti i štikle, ali treba da znate da nose opasnost od jeftinog i vulgarnog izgleda. 

picmonkey-collage-601

Do koljena- Suknje do koljena se mogu nositi uz ravne cipele i uz cipele na štiklu. Ako ste punije građe radije birajte štikle. Čizme do i preko koljena su poželjne u zimskom periodu dok bi one do članaka trebali izbjegavati jer vam vizuelno skraćuju figuru. 

do-kolena

Tik ispod koljena-ova dužina suknji i haljina zahtjeva isključivo obuću na štiklu. U ravnoj ćete obući izgledati kao patkica. Trebali bi izbjegavati obuću do gležnja jer će skratiti izgled nogu.  

mini-1

Midi suknje-Midi dužina suknje je negdje do sredine listova. Kao i modeli dužine tik ispod koljena nose opasnost vizuelnog skraćivanja frizure, pa se i one preporučuju sa obućom na štiklu. Ukoliko ste visoki i vitki možete ih nositi i na ravnu obuću. 

download

Maksi- Ispod maksi suknje se obuća i ne vidi, tako da možete obuti i ravne cipele, cipele na platformu ili štiklu. Bolje vam je da odaberete ravnu obuću jer je štikla najneudobnija obuća.

13-zelena-i-roze
Podijeli sa prijateljima