Make-up know-how: Evo kako da ruž na usnama ostane uprkos maski za lice!

Ljepota i moda

Da li je i vama nedostajalo nošenje šminke tokom karantina (iako verujemo da vam je koža lica i te kako zahvalna što ste joj da li predah od teških proizvoda)? Ako je tako, to je vjerovatno bila jedna od prih stvari koju ste počeli da radite tokom svakodnenog boravka napolju.

Saglasni ste da je sada vaša make-up rutina promijenjena s obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski obavezno u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima, zar ne?

Akcenat je stavljen na oči – jake sjenke i ajlajnere u boji. Zar ne? Međutim, ako spadate u grupu onih koji ne žele da se odreknu omiljenog karmina zbog nošenja maski, koje skidamo i stavljamo po potrebi, imamo nekoliko savjeta za vas.

Evo kako da karmin duže traje na usnama ispod zaštitne maske za lice:

Prije nego što stavite karmin na usta važno je da ih dobro pripremite, odnosno da napravite dobar piling usana kako bi bile glatke i hidrirane. U suprotnom ruž na njima neće niti lijepo izgledati niti će dugo da traje, pa je ovaj korak nezaobilazan.

Nakon pilinga, važno je da imate karmin koji ima dugotrajnu formulu, ali za svaki slučaj prije njega na usne staviti malo prajmera, a zatim olovku preko cijelih usana.

Ruževi koje preporučujemo su oni koji imaju mat teksturu i oni veoma pigmentovani. Naravno, trebalo bi obratiti pažnju da budu dovoljno hranjivi kako se usne ne bi isušile.

Kada pronađete onaj pravi ruž, vrijeme je da vam se nađe na licu. Za njegovo nanošenje koristite četkicu jer je najpreciznija.

Nakon što ste stavili karmin na usne nanesite fiksator za šminku koji će učiniti da vaša šminku bude duže svježa i karmin duže traje, čak i kada nosite zaštitnu masku.

Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Guliver/Getty Images

Podijeli