MNOGI PRAVE GREŠKU KADA KORISTE SODU BIKARBONU DA OMEKŠAJU MESO: Postoji samo 1 ispravan način – uklanja i neprijatne mirise

ZanimljivostiSoda bikarbona je možda najkorisnije i najjeftinije sredstvo za raznorazne kućne probleme. Satvaljamo u u domaća sredstva za čišćenje, njom tretiramo gljivice na stopalima, izbjeljujemo zube, a koristimo je i za kuvanje.

Mnoge domaćice koriste sodu bikarbonu da omekašaju i ubrzaju pripremu namirnica kao što su pasulj i meso, ali to nije sve. Ovaj trik su zapravo koristile naše bake, jer se ispostavilo da soda savršeno oslobađa meso od neprijatnih mirisa (tipičnih, na primjer, za jagnjetinu), a takođe neutrališe kiselinu sadržanu u mišićnim vlaknima, zbog čega je meso tako nevjerovatno nežno.


Ali, ne znaju sve domaćice kako je najbolje da se koristi soda u pripremi mesa. Meso treba da se iseče na komade, bilo za šnicle ili manje komade za neko varivo. Važno je da debljina komada bude najmanje 1,5-2 cm. Zatim, meso se pospe sodom, ravnomjerno se rasporedi po svakom komadu i  sa svih strana.

Nakon toga stavite ga u frižider na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

Prije pečenja, meso dobro isprati od sode i prosušiti papirnim ubrusom.Poslije toga možete da pripremate meso na bilo koji način. 

Nemojte da brnete da će meso poprimiti neprijatan ukus sode. Kombinovani začini i aroma mesa će se fino izmiješati i neće se osjetit ukus nikarbone. 

MONDO