MOKAR KUPAĆI SE SUŠI NA VAMA? TO NIPOŠTO NEMOJTE RADIT: Niste ni svjesni koliko je opasno, EVO ZBOG ČEGA

Zanimljivosti

Mokri kupaći kostimi glavni su “skupljači” štetnih organizama i uzrok brojnih infekcija

Jedva smo dočekali ljeto da možemo da se kupamo i uživamo na bazenima , rijekama i moru. Vjerujemo da se svima dešava da ne ponesu rezervni kupaći ili da ih prosto, mrzi da ga zamijene.  Zaboravljamo ono najvažnije a to je da su vlažna područja glavni izvor gljivica i bakterija, kako u okolini tako i na vašem tijelu.

Veliki broj istraživanja pokazao je da su mokri kupaći kostimi glavni “skupljači” štetnih organizama i uzroci brojnih infekcija i upala bešike. Ginekolog Alisa Dvek tvrdi da se gljivice i bakterije razvijaju na vlažnim i tamnim područjima kao što su kupaći kostimi ili odjeća za vježbanje. Žene s oslabljenim imunitetom koje imaju dijabetes ili uzimaju određene lijekove i duže nose mokre kupaće kostime podložnije su infekcijama

Unutrašnjost kupaćeg kostima je vlažna i topla što stvara idealno područje za stvaranje bakterija. Materijali kupaćih kostima upijaju razne hemikalije i bakterije koje se nalaze u bazenima ili moru. Nakon izlaska iz vode, vaš polni organ u kontaktu je sa svim štetnim materijama koje se zadržavaju u kupaćem kostimu. To narušava balans dobrih bakterija u va*ini i može da dovede štetne bakterije u uretru i prouzrokuje razna oboljenja kao što su va*initis i upale mokraćnih puteva.

Podijeli sa prijateljima