Najgore pogreške koje će sabotirati razgovor za posao

Biznis

Ukoliko želite dobiti taj posao, potrudite se izbjeći ove greške…

1. Zakasnila si. Rijetko se događa da je tvoj razlog za kašnjenje dovoljno opravdan, ali i to se ponekad dogodi. Ukoliko znaš da ćeš kasniti, čak i onda kada je u pitanju samo par minuta, o tome obavijesti potencijalnog poslodavca, a kad stigneš, obavezno se ispričaj.

2. Nisi se rukovala pri upoznavanju niti na kraju razgovora. Rukovanje nije samo znak poštovanja, već i način potvrde svega što je na razgovoru rečeno. Rukuj se kad stigneš – to je dio upoznavanja, a kad odlaziš, pokazuje zahvalnost.

3. Korištenje rječnika s negativnim konotacijama. Pobrini se da negativne komentare o prošlim poslodavcima i prethodnim iskustvima ostaviš za sebe. Čak i ono što ti se nije svidjelo objasni na pristojan način. Detalji su od iznimne važnosti.

4. Govoriš prebrzo. Iako si nervozna i imaš tremu, ne žuri! Duboko udahni, koncentriraj se i daj osobi s kojom razgovaraš priliku da razumije ono što želiš reći. Ostavi prostora za dijalog, a monolog izbjegavaj.

5. Gledanje u pod. Ništa nije gore od kandidata koji izbjegava kontakt oči u oči. Točka na koju se moraš fokusirati oči su osobe koja s tobom obavlja razgovor za posao, a ne mrvica od sendviča ispod stola.

Podijeli sa prijateljima