NIKAD VIŠE NEĆETE MORATI UZETI PEGLU U RUKE: Žena pokazala mudar trik s kojim se odjeća uopće ne gužva tokom pranja

Biznis

Ako postoji jedan kućanski posao koji doista nije nužno obavljati, onda je to – peglanje. Naravno, podrazumijeva se da pritom znate neke trikove koji pomažu da vaša odjeća ne bude zgužvana nakon pranja, piše Net.hr.

Zahvaljujući otkriću jedne mame, san o tome da više nikad ne morate uzeti peglu u ruke napokon bi mogao postati stvarnost. Ova je Australka na Facebooku objasnila kako svoje rublje uvijek pere na nježnom ciklusu, a zatim ga žustro otresa nakon što ga izvadi iz perilice.

Trebat će vam dosta vješalica

Potom rublje objesi na klasične vješalice za odjeću i dobro ga izvuče kako bi uklonila svaki nabor koji se stvorio na tkanini tijekom pranja. Na koncu sve vješalice zakvači na štrik ili sušilo za rublje i pusti da se odjeća osuši na zraku.

capture-60

Zato što je svaki komad odjeće uredno složen na vješalicu, vjetar ga ne može izvitoperiti i preklopiti, zbog čega obično nastaju nabori. Nakon nekoliko sati sušenja, ova mama jednostavno pokupi rublje sa štrika i tako složeno na vješalicama objesi ga u ormar. Ona tvrdi kako uz ovaj trik nikad nije potrebno peglati odjeću.

Cijeli proces u fotografijama

hj-1

“Nikad više neću uzeti peglu u ruke”, napisala je autorica objave u opisu fotografija koje prikazuju cijeli njezin proces sušenja rublja. Objava je prikupila oko 1000 lajkova i komentara oduševljenih korisnika, prenosi The Sun.

“Fantastična ideja, hvala što si je podijelila”, odgovorila joj je jedna žena, dok je druga dodala: “Ovo mi se čini jako kul. I ja majice i košulje uvijek držim na vješalicama, ali ovo što ti radiš još je naprednije.”