Nisam ni znala da su mi KREVET I POSTELJINA TOLIKO PRLJAVI: Oprala sam ih ovom DOMAĆOM MJEŠAVINOM i ZGROZILA SE ONIM ŠTO JE IZAŠLO

Praktična žena

Prošle godine naučili smo nekoliko sjajnih trikova u domaćinstvu, a za vas izdvajamo pet koji su zaista ostavili ljude bez teksta.

Nikada ne provjeravate da li je OVAJ DIO NA VEŠ MAŠINI ČIST, a upravo zbog njega vam VEŠ NE MIRIŠE, iako je tek opran

ciscenje (1)

Guma koja se nalazi odmah iza vratanca veš mašine, a koju malo ko održava i čisti, rasadnik je gljivica zbog kojih vam veš ne miriše čak i kada je svježe opran.

Na jednom forumu povela se priča o tome, a ovo je rješenje kako biste bili sigurni da je guma čista.

– Imali smo isti problem, a onda smo čuli da bi jednom mjesečno trebalo da se uključi pranje na 90 stepeni, ali bez deterdženta i veša unutra. Otkako to praktikujem, nemam problema sa buđi – jedan je od savjeta sa kojim su se svi složili. Pored toga, vrata mašine uvijek treba da budu otvorena kada ne perete veš, a dobro je i da je očistite jednom nedeljno.

Poprskala sam ovu ČUDNU DOMAĆU MJEŠAVINU po kauču, a PRLJAVŠTINA JE KRENULA DA IZVIRE IZ NJEGA: Nisam morala NI DA RIBAM, a kauč je bio kao nov

ciscenje (2)

Na Fejsbuk grupi “Mame koje čiste” jedna mama pokazala je rezultat svog čišćenja kauča i više je nego impresivan.

Sredstvo koje je koristila je šumeća tableta za čišćenje proteza.

– Koristila sam toplu vodu u koju sam stavila tri tablete sredstva za čišćenje proteza. Sačekala sam da se rastvore, a onda poprskala po sofi. Ostavila sam da stoji na tkanini oko pet minuta, a onda istrljala grubom četkom, a peškirom sam upijala prljavu vodu koja je navirala iz kauča – kaže ova mama.

Po mećavi u Beogradu sam isprobala NAJJEFTINIJI TRIK i OTKRILA NAČIN da od baš svake cipele napravim VODOOTPORNU

ciscenje (3)

Tu je i naš trik da svaka odjeća postane vodootporna, a sve potrebne elemente već imate.

Caka se sastoji u tome da obujete čarape, onda obujete kesu, pa onda opet preko još jedan par čarapa.

Tako će vam noge biti ušuškane, utopljene i do njih neće doći ni kap kiše niti pahulja snijega.

Naravno, ovo je samo caka za prvu pomoć, ili kad baš zaveje (kao što je ovih dana), jer niko ne želi da mu se stopalo cijeli dan krčka u najlonu, pa čak i kada je najlon između dva para čarapa, ali ako zagusti, caka provjereno radi.

ciscenje (4)

I na kraju, posljednji viralni trik. Ova žena kaže da se zaprepastila kada je uvidjela koliko joj je posteljina zapravo prljava, iako djeluje čisto.

– Usred sam natapanja posteljine i gadi mi se ono što vidim u kadi. Pomješala sam “Boraks”, odnosno natrijum borat i sodu bikarbonu sa malo običnog deterdženta za pranje. Potom sam u to u kadi potopila svoju “čistu” posteljinu. Pustila je toliko crne boje da se gadim i to su sve prljavština i tjelesne tečnosti poput znoja, mrtvih ćelija i bakterija. Ostavila sam da se natapa par sati – kaže ova žena, dodajući da je poslije isti taj recept primjenila i na kauč i oduševila se rezultatima.

OVO JE RECEPT:

– 1/4 šolje sode bikarbone

-1/4 šolje boraksa

– 1/2 šolje deterdženta.

Pomješajte to u vreloj vodi u kadi i pustite da se natapa par sati, a onda normalno operite u mašini.

ciscenje (1)

A koji ste vi trik otkrili ove godine a da vas je ostavio bez teksta? Pišite nam svoje recepte.

Izvor: zena.blic.rs

Podijeli sa prijateljima